Aranylakodalmasokat köszöntöttekKéz a kézben nehézségben, örömökben

2019. április 25., csütörtök, Közélet

Pezsgő, színes virágcsokrok, rokonok és 31 pár, aki fél évszázada, sőt hatvan éve esküdtek örök hűséget egymásnak. Ünneplésük immár tizenegy éve a Szent György Napok egyik legmeghatóbb és legszebb momentuma: csütörtök délben a városháza esketőtermében ismét virággal, oklevéllel köszöntötték az évfordulós időseket.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

„Egy olyan korban, amikor a fiatalok nagyon könnyen mondanak nemet egymásra, Önök bebizonyították azt, hogy jövőt csak igenekre lehet építeni. Nagyon fontos, hogy a mai fiatalok lássák és érezzék: a gondok, a bajok nem elegek ahhoz, hogy egy család szétszakadjon” – hangsúlyozta köszöntőjében Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere kifejtette, a családoknak a nehézségek dacára is meg kell maradniuk, hiszen a problémákat is sokkal könnyebb legyőzni közösen, egymás kezét fogva. Felidézte, a most köszöntött párok közt – 23 arany-, illetve 8 gyémántlakodalmas – akadnak olyanok is, akikkel tíz éve, ugyanebből az alkalomból már találkozott a városünnep keretében, sőt, olyan idős párról is tud a hivatal, akik immár 75 éve házasok.

Péter Albert és felesége egyike azon pároknak, akik immár másodszor vettek részt a városnapi rendezvényen, ezúttal házasságkötésük hatvanadik évfordulóját ünnepelve. Az együtt töltött évek kapcsán Péter Éva lapunknak azt mondta, hálás a sorsnak, hogy ezt az évfordulót megérhették, hogy közösen ünnepelhetnek, s hogy egészségük „még kitart”, s örülhetnek két lányuknak, négy unokájuknak. Megismerkedésük pillanata ma is elevenen él bennük, érdeklődésünkre mosolyogva idézték fel Szamosújváron kezdődő közös életük kezdeteit.

Zelenák József evangélikus püspökhelyettes beszédében emberfelettinek nevezte azt a kapcsolatot, mely az ünneplőket összeköti, „ti tudjátok a legjobban, hogy sok mindenen átsegített benneteket” – fogalmazott. Rámutatott, szerte a világban egyre ritkábban látni olyan párokat, akik egymás mellett öregszenek meg, viszont egyre gyakoribb, hogy a fiatalok össze sem házasodnak, mert „nem tartják fontosnak Isten áldását ezen a gyönyörű úton”. Kiemelte, „a két embert összekötő erő adatik számunkra, valahonnan felülről, Istentől érkezik, nekünk viszont az a küldetésünk a házasságban, hogy ezt az ajándékot megőrizzük.”

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 348
szavazógép
2019-04-25: Sport - Miska Brigitta:

Hadnagy Attila a Sepsi OSK ügyvezető igazgatója

Diószegi László, a Sepsi OSK labdarúgóklub tulajdonosa csütörtökön rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a háromszéki csapat új ügyvezető igazgatója Hadnagy Attila. A 38 éves labdarúgó teljes körű döntési joggal rendelkezik, minden klubot érintő témában döntő szava lesz. A klubtulajdonos elmondta, egy igazi fociember került a klub élére, aki ért a labdarúgáshoz, a tapasztalt labdarúgó pedig hozzátette, ambíciójával tovább szeretné folytatni a sporttörténelmet a vezetőség többi tagjának segítségével. A közeljövőben szeretnének klubfilozófiát kialakítani, amire eddig az elmúlt években nem volt idő, hiszen minden gyorsan történt, és továbbra is kiemelt figyelmet szentelnek az utánpótlásnak, szeretnék, ha tíz éven belül 3–5 helyi nevelésű labdarúgó játszana a felnőtt csapatban.
2019-04-25: Közélet - Nagy D. István:

Szabó Lajos kanonok az idei Pro Urbe-díjas (Sepsiszentgyörgy)

Sepsiszentgyörgy városi közgyűlésének csütörtöki döntése értelmében Szabó Lajos kanonok, a Szent József katolikus plébánia vezetője, a cserkészmozgalom újraélesztésének meghatározó szereplője veheti át idén a Szent György Napok alkalmával a város díszpolgára tisztség elnyerését jelentő Pro Urbe díjat. A díj odaítélésén kívül a testület egyebek mellett jóváhagyta a Zathureczky Berta Idősek Otthona működtetésének kiszerződését, valamint a jövő évi adók és illetékek mértékének az infláció szintjéhez történő igazítását.