Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Orbán Viktor Pekingben

2019. április 26., péntek, Világfigyelő

Kína Egy övezet, egy út elnevezésű kezdeményezése teljes egészében egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel – jelentette ki Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke tegnap Pekingben a Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen.

Orbán Viktor az állami vendégházban tartott tárgyalás elején azt mondta: a szabadkereskedelemnek és a világgazdaság szabadságának a rendjét fenntartani komoly feladat, és az Egy övezet, egy út együttműködés egy fontos garancia. Nekünk, magyaroknak egy nyitott világgazdaság kell – folytatta –, ezért Magyarország a jövőben is szeretne részt venni ebben az együttműködésben, és ezzel kapcsolatosan semmifajta ideológiai, külső nyomást nem fogad el, a magyar kormány mindig is a nemzeti érdekeket fogja követni.

Li Ko-csiang a magyar kormányzati küldöttséget köszöntve a szoros kínai–magyar kapcsolatokat és együttműködést méltatta, amely – mondta – új területekre is kiterjedhet, például a digitalizációban. Hozzátette, a már eddig is kézzelfogható eredményeket hozó együttműködésben további óriási lehetőségek vannak nemcsak a nagyvállalatok, hanem a két ország kis és közepes cégei között is. A kínai miniszterelnök beszélt a szabadkereskedelem és a gazdasági fellendülés fontosságáról is, ami szerinte megerősíti a világbékét.

A tárgyalás után a magyar és a kínai miniszterelnök jelenlétében több kétoldalú megállapodást is kötött a két ország.

Hszi Csin-ping kínai államfő is fogadta Orbán Viktort Pekingben. A tárgyaláson a magyar–kínai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulójáról, a gazdasági együttműködés sikereiről és európai ügyekről is szó volt.

Orbán Viktor ma és holnap részt vesz a második Egy övezet, egy út fórumon, amelyen 37 kormányfő és államfő, valamint egyéb világvezető lesz jelen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-04-26: Közélet - :

Magyar filmnap a Művész moziban

A Filmalap kezdeményezésére tavalytól április 30. a magyar film ünnepe. Az első magyar film, A táncz bemutatója 1901. április 30-án volt.
2019-04-26: Világfigyelő - :

Lehetséges a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése (Vlagyimir Putyin–Kim DzsongUn találkozó)

Megvalósítható a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Vlagyivosztokban a Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel folytatott tegnapi tárgyalásai után.