Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Húsvéti adománygyűjtés

2019. május 3., péntek, Nyílttér

Húsvétot megelőzően (április 11–13-án) a Magyar Unitárius Egyház Gondviselés Segélyszervezetének Háromszéki Fiókszervezete kilencedszer szervezett adománygyűjtést Erdővidéken.

Ez alkalommal is a baróti Profi bevásárlóközpontban, illetve a Comixt Rt. (külső) önkiszolgálójában és CEC melletti üzletében zajlott az adománygyűjtés, amelynek keretében szervezetünk baróti (12), vargyasi (9), felsőrákosi (6), bölöni, köpeci (2), bibarcfalvi, kisbaconi, nagyajtai, olaszteleki és székelyszáldobosi (1–1) önkéntesei arra kérték a vásárlókat, hogy bevásárló körútjuk alkalmával, lehetőségeik függvényében, vásároljanak a szükségeseken felül további egy-két terméket (tartós élelmiszert, tisztálkodószert, édességet) és adományozzák a rászorulóknak.

Az összegyűjtött adományokból (261 kg cukor, 214 kg liszt, 65 kg rizs, 51 kg puliszkaliszt, 24 gríz, 140 l olaj, 188 makaróni, 57 pástétom, 29 hús- és babkonzerv, 11 borsó, 23 paradicsompaszta, 36 fűszer, 25 doboz tea, 145 csokoládé, 115 más édesség, 74 szappan-fogpaszta-fogkefe-sampon, 8 margarin, 6 tojásfesték, 4 kakaó, 4 alma, 3 gomba, 2 sajt, 2 mosószer és 1 mosogatószer, 1–1 kalács, kenyér, sonka, párizsi, puding és só, illetve 98 lej készpénz adomány) 147 csomagot készítettünk, amelyeket a húsvét körüli napokban a szervezet önkéntesei nehéz körülmények között élő, többgyermekes családokhoz, kisnyugdíjas, egyedül élő idős emberekhez, szellemi és testi fogyatékosokhoz juttattak el Erdővidék több településén: Barót (23 csomag – 67 személy), Bibarcfalva (1–3), Bodos (1–6), Datk (33–33), Erdőfüle (4–15), Felsőrákos (21–37), Kisbacon (2–11), Köpec (3–8), Köpecbánya (5–18), Kőhalom-Homoród (12–24), Magyarhermány (2–8), Nagybacon (1–3), Olasztelek (3-20), Recsenyéd (1–9), Székely­száldobos (3–9), Vargyas (32–83). A maradék adományokat, szokásunkhoz híven, ez alkalommal is a Laura Ház Egyesületnek ajánlotta fel szervezetünk.  

A Gondviselés Segélyszervezet Háromszéki Fiókszervezete a húsvétot és a karácsonyt megelőző időszakban ezután is szándékszik hasonló adománygyűjtéseket szervezni Baróton, és az adományok függvényében igyekszik minél több szükségben élő erdővidéki és Erdővidéken kívüli családon, személyen segíteni. A segélyszervezet tevékenységeiről a gondviseles.org honlapon, illetve a háromszéki fiókszervezet Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

A Gondviselés Segélyszervezet erdővidéki képviselőiként ezúton is megköszönjük a baróti Profi bevásárlóközpont és Comixt Rt. üzletei tulajdonosainak, vezetőinek és munkatársainak, hogy minden alkalommal pozitívan viszonyulnak adománygyűjtő kezdeményezéseinkhez. Ugyanakkor hálásan köszönjük mindazoknak, akik önzetlen adományaikkal, önkéntes munkájukkal, a gyűjtés népszerűsítésében való részvétellel járultak hozzá újabb kezdeményezésünk sikeréhez, amelynek során háromszázötvenkét rászorulónak sikerült ismét szebbé varázsolni az ünnepét. Segítségükre, támogatásukra az elkövetkezőkben is számítunk, Isten áldását kérjük mindannyiuk munkájára, életére.
 

Demeter Zoltán és Pájer György

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-05-03: Nyílttér - :

Fáklyák találkozója

Április 24. és 26. között Buna Blanka Boróka, a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző tanulója is részt vett Nagyváradon a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán, ahol dicséretet szerzett, és a Communitas  Alapítvány különdíját is kiérdemelte. Felkészítő tanára Deák Magdolna. Élménybeszámolóját az alábbiakban olvashatják.
2019-05-03: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Kezdődik a forgatag (Szent György Napok)

A leginkább várt eseményeihez érkezik ma az idei sepsiszentgyörgyi városünnep: a következő három nap alatt öt szabadtéri színpadon és jó néhány más helyszínen, utcasarkon, vendéglők udvarán, a színházi előcsarnokban is több műfajban szól majd a zene és pörög a tánc, elképesztő dolgokat művelnek a mutatványosok, megnyílik a kézművesek és a termelők vására, no meg a lacikonyhák sora is, ahol két koncert között a csak ilyenkor kapható míves portékák, finomságok beszerzése után jólesik leülni egy falatra, eltréfálni és megvitatni az időszerű témákat.