Pályázat fiataloknakFelfedezhetik Európát

2019. május 4., szombat, Belföld

Tizennyolc éves fiataloknak szól az a pályázat, amely ingyenes – elsősorban vasúti – utazásra kínál lehetőséget, ellátogathatnak az unió egy vagy akár több országába is. Május 16-ig jelentkezhetnek azok, akik 2000. július 2. és 2001. július 1. között születtek és valamelyik EU-s tagország állampolgárai.

A pályázaton való részvételhez a https://europa.eu/youth/discovereu/apply_hu oldalon kell megadniuk legfontosabb adataikat (személyi igazolvány vagy útlevél számát), ki kell tölteni egy rövid kvízt, és válaszolni egy becslésen alapuló kiegészítő kérdésre. Akiket kiválasztanak, azok legalább egy és legfeljebb harminc napig utazhatnak költségmentesen 2019. augusztus 1. és 2020. január 31. között. Az érdeklődők jelentkezhetnek egyedül, de legtöbb négy társukkal csoportot is alkothatnak. DiscoverEU nagyköveteként feladatuk, hogy beszámoljanak utazási élményeikről a közösségi oldalakon (az Instagramon, a Facebookon vagy a Twitteren a #Discover­EU hashtag használatával), de akár az iskolában vagy a helyi kultúrházban is tarthatnak élménybeszámolót élő közönség előtt és részt vehetnek a #DiscoverEU fotó- és videópályázatán (#Competition), melyen díjakat is nyerhetnek. 2018-ban csaknem 30 ezer pályázó kapott utazási igazolványt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2019-05-04: Belföld - :

Zavartalanul folyik a temetőfoglalás (Úz völgye)

Az általánossá vált tiltakozás és hivatalos megkeresések ellenére a közösségi hálón megosztott fényképfelvételek és bejegyzések tanúsága szerint Dormánfalva önkormányzata zavartalanul folytatja a román katonakeresztek felállítását az Úz-völgyi osztrák-magyar katonatemetőben. Az RMDSZ szerint az általuk megkeresett hatóságok válasza jövő hét elején várható. Sajtóértesülések szerint a Bákó megyei település elöljárói kitartanak azon korábban már ismertetett álláspontjuk mellett, mely szerint törvényesen járnak el, illetve a város polgármestere hétfőn szándékszik hivatalosan is nyilatkozni az ügyben.
2019-05-04: Belföld - :

Kibővítik a vizsgálatot (Diaszpóratüntetés)

A katonai ügyészség szerint indokolatlanul folyamodott tömegoszlatáshoz a csendőrség a diaszpóra tavaly augusztusi bukaresti kormányellenes tüntetésén, sőt, azt sem tartja kizártnak, hogy az aránytalan beavatkozáshoz a csendőrség szándékosan kreált ürügyet. A hatóság szerint a szándékos túlkapások gyanúja miatt két újabb bűncselekményre terjesztették ki a bűnvádi eljárást.