Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Várják az érdeklődőket a Mikó-kastélybaGasztrofesztivál és családi rendezvények

2019. május 9., csütörtök, Magazin

Gyermekprogramokkal, koncertekkel, hagyományos termékvásárral és finom falatokkal is várják a látogatókat jövő hét végén az oltszemi Mikó-kastély udvarán. Május 17–19 között itt rendezik meg Románia első hivatalos, nemzetközi barbecue-versenyét, melyre nyolc országból 18 csapat jelentkezett be. A fesztivált kísérő programokról szerdán számoltak be a szervezők.

  • Fotó: Kovászna Megye Tanácsa
    Fotó: Kovászna Megye Tanácsa

Az amerikai gasztronómia emblematikus fogását nemcsak a versenyzők, hanem a fesztivál látogatói is megkóstolhatják, a rendezvényen ugyanis a barbecue-hoz kapcsolódó mindenféle harapnivaló kapható lesz majd, ezeket a meghívott street food forgalmazók kínálják majd – vázolta Grüman Róbert. Kovászna Megye Tanácsának alelnöke kiemelte, a fesztivál legkisebb látogatóit állatsimogatóval várják, a megyei művelődési központ pedig tematikus foglalkozásokkal, hétpróbás feladatsorral várja a gyermekeket.

Emellett Lovagok lakomája címmel gyermekrajzpályázatot is hirdetnek, melyre 3 és 13 év közöttiek, egyénileg vagy csoportosan jelentkezhetnek alkotásaikkal. A pályamunkákat május 15-ig kell eljuttatni a művelődési központhoz – ehhez pedagógusok segítségét is kérik –, a díjazást pedig május 18-án tartják a Mikó-kastély parkjában. Érdemes indulni a megmérettetésen, hiszen minden jelentkező munkáját a fesztiválra szóló, családos belépővel jutalmazzák – hívták fel a figyelmet a szervezők.

A legjobb alkotásokat a Cimborák bábszínház bemutatóira szóló belépőkkel, illetve kisbaconi, a kenyér útját ismertető kirándulással jutalmazzák.
A szórakozás jegyében hat koncerttel várják az Oltszemre látogatókat, a Republic, a Taxi, a Zanzibár, a Bojtorján, a Pince Band és a 4 S Street is fellép a Transylvanian BBQ Festivál első kiadásán. A gyermekek számára az Új Bojtorján, valamint a Karaván Együttes biztosítja a muzsikát.

A rendezvény jövő pénteken 17 és 24 óra, szombaton és vasárnap pedig 11 és 24 óra között látogatható majd, a napi belépőért 10 lejt kell fizetni. A személygépkocsik számára a helyszín közelében 500 férőhelyes parkolót alakítottak ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 582
szavazógép
2019-05-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Részvét
A Plugor Sándor Művészeti Líceum munkaközössége őszinte részvétét fejezi ki
a gyászoló családnak
KÖLLŐ MARGIT
elhunyta alkalmából.
171911
2019-05-09: Magazin - :

Újabb darabka Stonehenge

Több mint 60 év után került a helyére a Stonehenge egy darabja, amelyet 1958-ban régészek emeltek ki az egyik gigászi kőoszlopból.