Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újabb magyarországi beruházás

2019. május 11., szombat, Belföld

Magyarország arra fordítja az erejét, hogy erősítse a közép-európai együttműködést, és mindenki jól jár, aki a magyarokkal együttműködik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a Maros megyei Kerelőszentpálon az UBM Feed Romania takarmánykeverő üzemének avatóünnepségén.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Szerbiával és Szlovákiával már kiváló gazdasági együttműködést valósított meg Magyarország, de ha vannak vállalkozó kedvű beruházók, nagy lendületet kaphat a magyar–román gazdasági együttműködés is. Mint mondta, Közép-Európa nemzetekből áll, és nem halasztható tovább annak felismerése, hogy ezek a népek sorsközösségben vannak. Vannak érdekek, amelyek összekapcsolják őket, ezért az együttműködés útját kell választaniuk.

A miniszterelnök szerint infrastrukturális összeköttetések – autópályák és vasút – kellenek Magyarország és Románia között, ezekről tárgyalnak a román kormánnyal. Gyorsvasútra van szükség Bukarest és Budapest között, és ez Kolozsvárt is bekapcsolhatja a gazdasági vérkeringésbe – közölte.

A kormányfő arra is kitért, hogy fontos lesz a közelgő európai parlamenti választás, mert Brüsszelben is olyan vezetőkre, képviselőkre van szükség, akik kiállnak a magyar, román és közép-európai érdekek mellett. Ezért arra biztatott mindenkit, hogy menjen el szavazni, akarjon részese lenni Európának, és használja ki a lehetőségeket.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke kiemelte: „a magyar kormány szövetségese közösségünknek” és az RMDSZ-nek, és ahol szövetség van, ott közös sikerek születnek. „Fontos, hogy identitásunkat biztonságban tudjuk, de szükség van közös cselekvésre, munkahelyekre, gazdasági sikerekre is, különben elnéptelenedik az otthonunk” – fogalmazott. A szövetségi elnök szerint sokféleképpen lehet tenni a megmaradásért, például új munkahelyek megteremtésével, ezért ennek a beruházásnak sok nyertese lehet.

Az UBM-csoport, az East Csoport és az Oprea Avicom tulajdonában levő UBM Feed Romania Kft. a térség agrárszektorának kiemelkedő beruházását valósította meg Kerelőszentpálon. A 15 millió euró összértékű beruházás eredményeként az ország legnagyobb független takarmánykeverő üzemét hozta létre. Az üzem 30 tonna/órás és 220 ezer tonna/éves kapacitásával a régió egyik legnagyobb és Európa egyik legmodernebb technológiájával rendelkező takarmánygyártó létesítménye lett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-11: Sport - :

Először EL-döntős az Arsenal (Labdarúgás, Európa-liga)

Az Arsenal 4–2 arányban diadalmaskodott a Valencia vendégeként, így kettős győzelemmel jutott a fináléba, míg a Chelsea hosszabbítás és tizenegyespárbaj után verte az Eintracht Frankfurt csapatát az Európa-liga elődöntőjének visszavágóján.
2019-05-11: Belföld - Fekete Réka:

Akadályozzák székelyföldi útjukat (Nemzetközi gyermekmentő szolgálat)

A romániai országos orvosi kamara mulasztása miatt elmarad a budapesti Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvoscsoportjának jövő hétre tervezett székelyföldi útja. A szervezet sajnálattal közli, hogy több ezer gyermek és több tucat egészségügyi intézmény hiába várta az ötvenhetedik Hargita megyei kiszállást, mert a román orvosi kamara nem állította ki időben a szükséges engedélyeket.