Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

AsztaliteniszEgy ezüst- és három bronzérem Újszentesről

2019. május 14., kedd, Sport

A háromszéki pingpongozók négy éremmel, azaz egy ezüsttel és három bronzzal zárták az elmúlt hétvégén a Temesvár melletti Újszentesen megtartott ifjúsági III-as (11–12 éves) asztaliteniszezők egyéni országos bajnokságát. A viadalon mindkét megyénkbeli csapat részt vett, a dobogós helyezések a Nagy Mózes SK sportolóinak nevéhez fűződnek.

  • Rareș Cueșdean a dobogó második fokán
    Rareș Cueșdean a dobogó második fokán

A kézdivásárhelyi sportklub tizenkét asztaliteniszezőjét nevezte az országos bajnokságra, ahol az egyéni viadalban Rareș Cueșdean második, Márton Ádám pedig harmadik lett. Cueșdean nevéhez egy vegyes párosbeli dobogós helyezés is kötődik, hiszen a dornavátrai Ioana Muraru oldalán bronzérmet szerzett. A céhes városbeliek negyedik érmüket fiú párosban gyűjtötték be, miután Sebastian Pribeagu és a konstancai Andrei Dumitrescu a pódium legalsó fokára állhattak fel. Kerekes Barnabás edző érdeklődésünkre elmondta, hogy a Canea-Kocsis András–Rareș Cueșdean kettős a legjobb nyolc között esett ki, míg egyéniben Canea-Kocsisnak a tizenhat között parancsoltak álljt. A csapat többi tagja kisebb korosztályú volt, így számukra a tapasztalatszerzés volt a fő cél – tette hozzá a tréner.

A megyeszékhelyi Sepsi ISK hét sportolóval – Urus Kristóf, Boér Anita, Lukács Balázs, Dénes Anna, Bende Hanna, Korodi Krisztián és Bálint Tamás – képviseltette magát a versenyen. Egyéniben Urus és Boér vette a csoportkör akadályait: Kristóf a főtáblán 2–0-ról állt fel, sőt, 2–2-nél meccslabdája is volt, ezzel azonban sajnos nem tudott élni, és nem jutott a legjobb harminckettő közé. Boér Anita a viadal egyik favoritjával szemben maradt alul, pedig bátran és támadva játszott. A többieknek sajnos nem sikerült kijutniuk a csoportból. Párosban a legjobb eredmény Boér nevéhez fűződik, aki a kézdivásárhelyi Tamás Viviennel az oldalán a nyolc közé jutásért folytatott párharcot veszítette el. „Támadójátékot tanítunk a gyermekeknek, amely ilyen korban még nem előny. Később minősül értékké, amikor pontosabban játszanak, és tudják majd kamatoztatni a támadójátékot” – nyilatkozta Kocsis Balázs edző. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2019-05-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó gyermek, a sepsiszentgyörgyi születésű
NYÁGULY ÁRPÁD SZABOLCS
életének 28. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2019. május 15-én, szerdán 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4311826
2019-05-14: Sport - :

Egy hazai győzelem (Megyei labdarúgás)

A IV. ligás labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában egyedül Gelence gyűjtötte be a három pontot hazai pályán, a címvédő a harmadik Barót elleni hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott. Ebben a körben három döntetlen született, Réty és az éllovas Papolci FC pedig győzött – előbbi a Csernátoni FC, utóbbi Nagyajta vendégeként. A második Zágon 7–0 arányban nyert Illyefalva ellen, így továbbra is egy pont a hátránya a listavezető mögött.