Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

FallabdaSzabó Nikole első a felnőttek között

2019. május 14., kedd, Sport

Május 11-én és 12-én Bukarest adott otthont az Aerosquash Kupa fallabdaversenynek, amely a nyolc fordulóból álló országos körverseny hetedik szakasza volt. A Kovászna Squash SKE színeiben versenyző sepsiszentgyörgyi Szabó Nikole először állhatott a dobogó legmagasabb fokára a felnőttek között.

  • Szabó Nikole és Bara Hunor edző
    Szabó Nikole és Bara Hunor edző

A megmérettetésre három kategóriában – férfi A-osztály, férfi B-osztály és női A-osztály – nevezhettek a fallabdázók, így összesen 55 játékos tette próbára magát. A Kovászna Squash SKE öt felnőtt és két ifjúsági játékossal indult a versenyen, ahol a sepsiszentgyörgyi csapat legjobb eredménye az idén a tizenkilenc év alatti korosztályban országos bajnoki címet ünneplő Szabó Nikole nevéhez fűződik.

A 18 éves háromszéki lány kiváló játékkal mindenkit maga mögé utasított, és megérdemelten nyerte meg a körverseny hetedik szakaszát. A nők között Madaras Simona a hatodik helyen végzett, a 16 éves Bodor Bence a férfi A-divízióban a 14. lett, Florin Negruțiu a 15., Bara Hunor pedig a 18. helyet szerezte meg. A férfi B-divízióban szereplő Szilágyi-Nagy Sándor hatodik helyezést ért el, Cristian Elly Paliștan pedig a 14. pozícióban fejezte be a viadalt.

„Nagyon büszke vagyok Nikole eredményére, hiszen a felnőttek között először győzött az országos körversenyen, tegyük hozzá, megérdemelten. A döntőbe jutásért két bolgár versenyzővel kellett megküzdenie, akik nem adták könnyen magukat, Nikole viszont okos és türelmes játékkal felül tudott kerekedni. A fináléban az egyik legjobb romániai női squashozó ellen ragadott ütőt, és bevallom, az eddigi legszebb játékát láthattam. Az erőnléti edzéseknek köszönhetően szervezetten fallabdázott a mérkőzés végéig. Mindenképp megérdemelten gyűjtötte be az első helyezést” – mondta Bara Hunor edző. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-05-14: Sport - :

Egy hazai győzelem (Megyei labdarúgás)

A IV. ligás labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában egyedül Gelence gyűjtötte be a három pontot hazai pályán, a címvédő a harmadik Barót elleni hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott. Ebben a körben három döntetlen született, Réty és az éllovas Papolci FC pedig győzött – előbbi a Csernátoni FC, utóbbi Nagyajta vendégeként. A második Zágon 7–0 arányban nyert Illyefalva ellen, így továbbra is egy pont a hátránya a listavezető mögött.
2019-05-14: Sport - :

Tizennyolcadik kézdivásárhelyi sportünnep (KSE-napok)

Változatos időjárás mellett szervezték meg az elmúlt hét folyamán a KSE-napok tizennyolcadik kiírását, ám ez nem szegte kedvüket a sportolni vágyóknak. A hatnapos sportesemény leglelkesebb résztvevői ezúttal is a gyermekek voltak, de mellettük az öregfiúk is megméretették magukat, családoknak is szerveztek vetélkedőt, volt bemutató és koncert is.