Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Késtek a nyugdíjak

2019. május 14., kedd, Közélet

Sorokban álltak hétfőn és kedden a nyugdíjasok a bankautomaták előtt – végül egy nap késéssel, kedden délután felvehették havi járandóságukat. Akiknek a posta kézbesíti a pénzt, részben már átvehették, mások legkésőbb szerdán megkapják illetményüket.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A bankautomaták előtt várakozók közül többen elmondták, egyedül élnek, kevéske nyugdíjukból tartják fenn magukat, minden nap számít, ha késik a pénz. Egyesek megemlítették, mindig nagyon várják a napot, hogy mikor vehetik fel a nyugdíjukat, de a Szent György Napok után kétszeresen lesték a naptárt, mert ilyenkor összeül a család, hazajönnek a távolban élő gyermekek, és mindenkinek több a költsége, ezért is bosszantó, ami most történt. Ráadásul nem értesítette őket senki a késésről, órákig várakoztak a pénzautomaták előtt. Ez alól kivétel az a bank, amely óvatosságból kifüggesztette, hogy csak csütörtökön érkezik a pénz -- mint kiderült, tévesen tájékoztatta ügyfeleit.

Lapunk érdeklődésére Cristina Drăgănel, a megyei nyugdíjpénztár aligazgatója elmondta, szerencsétlen egybeesés, hogy a hónap 12. napja – amikor jóvá kell hagyniuk az átutalásokat – májusban vasárnapra esett, ezért csak hétfőn hivatalosíthatták az eljárást, és egy napba kerül, amíg a kincstáron keresztül a pénz a bankokhoz jut és feltölthetik a nyugdíjasok számláit. Ez az oka annak, hogy az érintettek 13-a helyett egy nappal később, csak kedden délután jutottak a pénzükhöz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-05-14: Világfigyelő - :

Lezárják a Keleti pályaudvart

Zárva tart tegnaptól jövő vasárnapig, május 26-ig a Keleti pályaudvar karbantartás miatt.
2019-05-15: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Csíkszeredában a Panteon
A budapesti bemutatkozás után júliusig a Csíki Székely Múzeumban lesz látható a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Panteon című kiállítása. A kiállításon mintegy nyolcvanöt műtárgy szerepel, elsősorban a Székely Nemzeti Múzeum gyűjteményének progresszív szellemben készült művei, az első világháború utáni időszaktól a modernizmusig. Olyan művészek szerepelnek a kiállításon, mint Ziffer Sándor, Nagy Oszkár, Thorma János, Nagy Albert, Mattis-Teutsch János, Jecza Péter, Baász Imre, Plugor Sándor.