Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tetszőleges egészségbiztosítás

2019. május 15., szerda, Belföld

A kis jövedelműek számára nem kötelező az egészségbiztosítás: a kormány tegnap sürgősségi rendeletben teremtett lehetőséget arra, hogy azok, akiknek 2015. július 1-je és 2017. december 31-e között az országos minimálbérnél kisebb jövedelmük volt, csak akkor fizessenek egészségbiztosítási hozzájárulást (CASS), ha akarnak.

  • Forrás: guv.ro
    Forrás: guv.ro

Viorica Dăncilă kormányfő szerint ezzel 600 ezer személy esetében szüntetik meg a méltánytalan elbánást. „Tulajdonképpen kiterjesztjük a múltra az adótörvénykönyv vonatkozó előírását, amely 2019. január 1-jétől érvényes, és mentesítjük a befizetési kötelezettség alól azokat, akik a minimálbérnél kevesebbet kerestek. (...) Ugyanakkor meghosszabbítjuk azt az időszakot, amely alatt kedvezményeket nyújtunk azoknak, akik előre befizetik az egészségbiztosítási járulékot a 2014–2017-es időszakra” – magyarázta.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 6
szavazógép
2019-05-15: Belföld - :

Áfakedvezmény élelmiszerekre

A legkisebb, ötszázalékos szintre csökken a bioélelmiszerek és az agrártárca által hagyományos termékeknek minősített élelmiszerek, illetve a hagyományos, alkoholt nem tartalmazó italok általános forgalmi adója (áfa).
2019-05-15: Belföld - :

Kiadják Mazărét

A madagaszkári hatóságok jóváhagyták Radu Mazăre volt konstancai polgármester kiadatási kérelmét – jelentette be tegnap Ana Birchall ügyvivő igazságügyi miniszter.