Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bemutatták Rómában a Piedone nyomában című filmet

2019. május 16., csütörtök, Magazin

Telt házas bemutatója volt Rómában a Piedone nyomában című, Bud Spencer olasz színész életéről szóló filmnek, amely a közmédia támogatásával készült és itthon is nagy népszerűségnek örvend – hangzott el az M1 keddi műsorában.

  • A pofonosztóról az is kiderül a filmben, hogy nagyon szerette a magyarokat
    A pofonosztóról az is kiderül a filmben, hogy nagyon szerette a magyarokat

A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott, minden eddiginél átfogóbb portréfilm amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevésbé ismert arcát is bemutatja – hangzott el a műsorban.

A filmet készítő Király Levente, az M5 kulturális csatorna kiemelt szerkesztője elmondta: az olasz fővárosban a film bemutatóján jelen volt Bud Spencer felesége, három gyermeke és azok a színészek, akik együtt játszottak vele a filmekben, a rendezők, akikkel forgatott, úszók, vízilabdázók, akikkel szintén együtt játszott. „Fantasztikus volt látni ezt a telt házat és fogadni a gratulációkat, amelyek valójában nem nekem, hanem Magyarországnak szóltak, amely a világon először készített filmet Bud Spencerről” – mondta Király Levente, hozzátéve: „jó érzés, hogy mi, magyarok készítettünk szobrot és filmet is róla”.

Arról beszélt, hogy sokkal jobban szerették Bud Spencert külföldön, mint a saját hazájában, és most jön rá Olaszország arra, hogy a magyarok jobban értékelték őt. Most az olaszokon a sor, hogy hasonló dolgokat hozzanak létre – fogalmazott, hozzátéve, hogy a nyáron Nápolyban nyílik kiállítás a művész életéről, és ott is szeretnék bemutatni a filmet, emellett Milánó, Genova, Bologna és Szicília is bejelentkezett, hogy vetítené az alkotást.

A film a művész sokoldalúságát és egy olyan ember életét mutatja be, akitől sok mindent lehet tanulni – mondta a rendező, hozzátéve, hogy jelenleg könyvet ír Bud Spencerről, aki idén lenne 90 éves. Azokat a történeteket írja meg, amelyek a filmbe nem fértek bele, 90 fotóval illusztrálva. A Piedone nyomában című alkotás az olasz színész kalandos életét, sokrétű munkásságát és pozitív életfilozófiáját mutatja be sosem látott archív felvételekkel, családtagok, sportolók és színészkollégák visszaemlékezéseivel.

A Carlo Pedersoli néven született színészt Bud Spencerként ismerte meg a világ, de azt kevesen tudják róla, hogy hat nyelven beszélt, és 16 évesen Olaszország legfiatalabb egyetemi hallgatójaként kezdett jogi szakon tanulni. Később vegyészmérnökire járt, majd nyugdíjas korában pszichológia szakra iratkozott be, ahol később oktatott is. Emellett hétszeres olasz úszóbajnok és Európa-bajnoki bronzérmes vízilabdázó volt, két olimpián is részt vett: 1952-ben Helsinkiben és 1956-ban Melbourne-ben.

Eredetileg nem készült színésznek, kisebb szerepek mellett az 1960-as években egy lemezcégnek dolgozott, nápolyi dalokat és popzenét szerzett, reklámfilmeket készített az olasz tévének, és a forgatókönyvírásba is belekóstolt. Első főszerepe, az 1967-es Isten megbocsát, én nem! című film sikere után fordult a színészet felé. Kedvenc sörmárkája és kedvenc színésze nevéből összeállt művészneve: Bud Spencer.

A spagettiwesternek és akcióvígjátékok mellett képzett pilótaként több mint 2500 repült órát teljesített, saját légitársaságot is alapított. Bud Food néven saját étteremlánca volt, feltalálóként pedig 12 szabadalmat mondhat magáénak. Egy barátjával közösen óceánjáró hajót is tervezett, amely meg is épült. Az UNICEF nagykövetének is megválasztották, kampányolt a vakokért és gyengén látókért, felemelte hangját a kábítószer-használat és a háborúk ellen is. Saját varróüzemének gyermekruhákat tervezett, filozófiai témájú könyveket és háborúellenes dalokat írt, de a politikusi pályán is kipróbálta magát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 582
szavazógép
2019-05-16: Magazin - :

Kiesett Pápai Joci (Eurovíziós Dalfesztivál)

Nem jutott a döntőbe a Magyarországot képviselő Pápai Joci Az én apám című dallal a 64. eurovíziós dalfesztiválon kedd este Tel-Avivban.
2019-05-16: Család - :

A beismerés (Kiutak az alkohol rabságából / 2.)

Arra, hogy valami baj van, hamarább rájön a szenvedélybeteg környezete, mint ő maga. Nagyon sokan azt gondolják, hogy a szenvedélybeteg azért nem tud úrrá lenni káros szokásain, mert rosszul alkalmazkodik az élethez. Mások szerint egyszerűen csak megfutamodnak a valóság elől, megbújnak a függőségük mögé, vagy éppenséggel gyengeelméjűeknek tartják őket. Nem akarom állítani, hogy e feltételezések teljesen valótlanok, inkább arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy bizonyos mértékig a test is beteggé válik. Tehát egy adott ponton nemcsak lelki, hanem fizikai függőség is jelentkezni fog. Éppen ezért van szükség orvosi szaksegítségre is.