Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Emelik a nyugdíjakat

2019. május 16., csütörtök, Belföld

Szeptember 1-jétől 1100 lejről 1265 lejre emeli a nyugdíjpont értékét a kormány – jelentette be tegnap Marius Budăi munkaügyi miniszter.

  • Fotó: wall-street.ro
    Fotó: wall-street.ro

„Egy 180 cikkelyből álló törvényből az alkotmánybíróság három cikkely esetében kért plusz magyarázatot anélkül, hogy ezeket alkotmányellenesnek nyilvánította volna. Tiszteletben tartjuk az alkotmánybíróság döntését, a legrövidebb időn belül tisztázzuk a felmerült problémákat, és újraküldjük kihirdetésre az államfőnek a jogszabályt. Függetlenül attól, hogy addig érvénybe lép-e az új nyugdíjtörvény vagy sem, szeptember 1-jétől 1100 lejről 1265 lejre emeljük a nyugdíjpont értékét, ahogyan azt a 114-es sürgősségi kormányrendeletben írja, amit sok kolléga hatályon kívül akar helyezni” – nyilatkozta Budăi. A nyugdíjtörvényt a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség óvta meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?






eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-05-16: Belföld - :

Iohannis támad, Dăncilă visszavág (Paloták harca)

Írásban is elküldte a Szociáldemokrata Pártnak (SZDP) az igaz­ságügyi, az európai alapokért felelős és a külhoni románokért felelős miniszteri tisztségbe javasolt jelöltek elutasítását – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Klaus Iohannis államfő. Viorica Dăncilă miniszterelnök válaszul kijelentette: nem időszerűségi, hanem törvényességi szempontokra kellett volna alapozni az elutasítást.
2019-05-16: Belföld - :

Ötszázalékos bővülés

Az idei első negyedévben öt százalékkal nőtt Romániában a bruttó hazai termék (GDP) a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte tegnap gyorsjelentésében az országos statisztikai intézet.