Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Boris Johnson pártelnöknek készül

2019. május 17., péntek, Világfigyelő

Boris Johnson volt brit külügyminiszter bejelentette tegnap, hogy versenybe száll a kormányzó Konzervatív Párt vezetői tisztségének elnyeréséért Theresa May miniszterelnök távozása után.

  • Fotó: Reuters
    Fotó: Reuters

Ha Johnson, a Konzervatív Párt keményvonalas brexittáborának szószólója kerül a párt élére, ő lesz egyben Nagy-Britannia következő miniszterelnöke is. Boris Johnson egy manchesteri üzleti rendezvényen vett részt tegnap, és arra a hallgatói kérdésre, hogy megpályázza-e a Konzervatív Párt vezető posztját, úgy válaszolt: „természetesen”. Theresa May már decemberben jelezte, nem ő kívánja a következő parlamenti választások kampányát megvívni a Konzervatív Párt vezetőjeként. Távozásának várható időpontját nem fedte fel, de március végén közölte, hogy kész az általa tervezettnél is korábban távozni tisztségéből, ha a parlament elfogadja az EU-val kötött, az alsóházban eddig háromszor is elutasított brexit-megállapodást.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2019-05-17: Világfigyelő - :

Nincs felhatalmazás az Irán elleni háborúra

Az amerikai kongresszus nem adott felhatalmazást egy Irán elleni háborúra – hangsúlyozta Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke tegnap újságírók előtt.
2019-05-17: Sport - Tibodi Ferenc:

Kikapott a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC csapata vereséggel zárta a 2018–2019-es női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének harmadik mérkőzését, miután tegnap este egy hibákkal teletűzdelt, roppant kiélezett meccsen 52–47 arányban maradt alul az egy lapra mindent feltevő Szatmárnémeti VSK otthonában. A párharc állása 2–1 a zöld-fehérek javára, a bajnoki aranyért zajló harc viszont szombaton folytatódik. Mint ismeretes, egy éve is e forgatókönyv szerint alakult a küzdelem, ám akkor Zoran Mikes tanítványainak sikerült megnyerniük a finálé negyedik mérkőzését. Bízzunk abban, hogy ez most sem lesz másképp! Csak egy csatát vesztettünk el, a háborút még nem!