Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megismételik a gelencei falusétát

2019. május 20., hétfő, Közélet

Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés által szervezett szombati gelencei faluséta rövidre sikerült. Nagyon kevesen gyűltek össze a kézdivásárhelyi Sinkovits Sportpálya előtt, de az a néhány résztvevő így is kiutazott Gelencére, ahol a szervezők a művelődési otthonnál friss kürtőskaláccsal várták őket.

  • Kelemen Dénes bemutatja a műemlék templomot. A szerző felvétele
    Kelemen Dénes bemutatja a műemlék templomot. A szerző felvétele

A kis létszámtól függetlenül a Burustyán néptánccsoport tánccal köszöntötte a megjelenteket, akik vendéglátóikkal Kocsis Géza és Judit portájára mentek, ahol a Lila Akác Egyesület tagjai énekszóval, fánkkal és zsíros kenyérrel fogadták. Ezt követően az eső miatt csak a műemlék templomot tudták megtekinteni, annak történetét és a Szent László legendáját Kelemen Dénes nyugalmazott tanító, helytörténész ismertette (felvételünk). A Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés tagjai, miután köszönetet mondtak Gelence közösségének és a polgármesteri hivatalnak a szervezésért, a szívélyes fogadtatásért, megbeszélték, hogy egy következő alkalommal, minden valószínűség szerint a június 29–30-i falunapok alkalmával  megismételik a falusétát.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 665
szavazógép
2019-05-20: Közélet - Matekovics János Zoltán:

A művész, aki az ég felé tekint (Căbuz Andrea kiállítása a Lábas Házban)

„Mindig azt próbálom megjeleníteni, ami megjeleníthetetlen, hangulatokat, az atmoszférát, energiát, ami körülvesz” – vallja Căbuz Andrea Marosvásárhelyen született fiatal festőművész, akit Vécsi Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője köszöntött péntek délután. A művészt és a tizenhét kiállított olajfestményt Berze Imre székelyudvarhelyi szobrászművész méltatta.
2019-05-20: Közélet - Nagy D. István:

Virágos versenyben Sepsiszentgyörgy

Sepsiszentgyörgy önkormányzata is csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség által idén 26. alkalommal meghirdetett Virágos Magyarország versenyhez –  jelentette be Antal Árpád polgármester, hozzátéve: lakótársulásokat, vállalkozásokat, illetve magánszemélyeket is megkerestek már, arra kérve mindenkit, hogy lehetőségeik szerint próbálják minél hangsúlyosabban „felvirágoztatni” a környezetüket.