Államtitkot árult el

2019. május 24., péntek, Belföld

Bűnvádi eljárást indított a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség Darius Vâlcov miniszterelnöki tanácsadó ellen a Román Hírszerző Szolgálat (RHSZ) és a főügyészség közötti együttműködési megállapodás nyilvánosságra hozatala miatt.

A vádhatóság szerint a dokumentum közzétételével Viorica Dăncilă miniszterelnök tanácsadója államtitkot árult el, veszélyeztetve ezáltal a nemzetbiztonságot. Az ügyben már februárban eljárás indult, és eddig két alkalommal idézték be Vâlcovot kihallgatásra. Az ügyészek azt követően kezdtek el vizsgálódni az ügyben, hogy 2018 augusztusában Darius Vâlcov közzétett a Facebookon egy, a SRI és a főügyészség között 2016 decemberében köttetett együttműködési megállapodást, amelynek titkos jellege volt. A főügyészség két együttműködési megállapodást kötött 2016. december 8-án a RHSZ-szel. Az egyik egyezmény nem volt titkos, a másik államtitoknak minősült. Titkosságának feloldását 2018. március 22-én indítványozta a főügyészség.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2019-05-24: Belföld - :

El kell számolnia az RMDSZ-nek

Az Átlátszó Erdély közleményben adja hírül: a bíróság megerősítette, közérdekű információnak számít, mire költi az RMDSZ a közpénzt. A közlemény felidézi, az RMDSZ tavaly elutasította az Átlátszó Erdély adatigényét, ezért bírósághoz fordultak.
2019-05-24: Belföld - :

Rengett a föld

A Richter-skála szerinti 4-es erősségű földrengést mértek szerdán 22 óra 41 perckor Buzău megyében, Vrancea szeizmikus térségében – jelenti honlapján az országos földfizikai intézet.