Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

népmeseA három selyp leány

2019. május 25., szombat, Kiscimbora

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy özvegyasszony. De nem magában élt, volt neki három leánya is. Szépek voltak, csinosak voltak, de mind a hárman olyan selypesen beszéltek, mintha egy foguk se lett volna.

  • Fejér Eszter Iringó rajza
    Fejér Eszter Iringó rajza

Már ugyancsak ott volt az idő, hogy férjhez menjenek, de amint megszólaltak, minden legénynek elment tőlük a kedve. Egyszer egy idegen legény jött a faluba leánynézőbe. Elkommendálták az özvegyasszonyhoz is. Az asszony mindjárt kávét tett fel, hogy majd megkínálja a legényt, a leányoknak pedig megparancsolta, hogy egyik se szóljon egy szót sem, majd beszél ő helyettük. Be is állított a legény, még a széket is letörölték neki. Beszélt annyit az öregasszony, hogy a legény alig jutott szóhoz; a leányok meg hallgattak, mint tojásban a csirke. Egyszer csak elkezdett futni a tej.

Elkiáltja magát a nagyobbik leány:

– Put a té, put a té!

A közbülső meg mindjárt rámondja:

– Ne fólj te, nem fabad befélni!

De a legkisebbik se hagyja:

– De drága a té, péndér addák!

A legény csak nézett széjjel, s úgy elment, hogy még a kávét se várta meg. Talán még most is házasodik, ha eddig meg nem házasodott.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1875
szavazógép
2019-05-25: Kiscimbora - :

Vadadi Adrienn: Miből lesz a csavarhúzó?

Olyan szép idő volt, hogy a gyerekek rögtön a mese után kimentek az udvarra játszani. Dani Ákossal homokhidat épített, Györgyi és Zsófi a babaházat tisztogatták, Lea, Maja és Dorci négylevelű lóherét kerestek a fűben, Zétény és Levente autóversenyt játszottak rollerrel, Réka pedig Rolival a diófa ágára próbált felkötni egy kötelet, hogy hinta legyen belőle.
2019-05-25: Kiscimbora - :

Kányádi Sándor: Ha én zápor volnék

Ha én zápor volnék,
égig érő zápor,
áztatnám a földet
istenigazából.