KommandóSzeptemberre remélik az új hidat

2019. május 29., szerda, Közélet

Sürgősségi eljárással kért és kapott pénzt Kommandó polgármesteri hivatala a tavalyi árvíz által tönkretett Nagy-Bászka-híd újjáépítésére. Remélik, már szeptemberben, iskolakezdéskor használható lesz az új híd – mondta el érdeklődésünkre Kocsis Béla polgármester.

  • Betonhíd épül az összeomlott fahíd helyett. A szerző felvétele
    Betonhíd épül az összeomlott fahíd helyett. A szerző felvétele

A Kommandó központjában, a Nagy-Bászkán átívelő híd több szempontból is fontos szereppel bír a helyi közösség számára. Egyrészt a patak bal oldalán lakó tanulók ezen a hídon keresztül juthattak el a Horn Dávid Általános Iskolába. Másrészt a patak jobb oldalán lakók a hídon át érhettek a falu központjába, akár kisebb járművekkel is – magyarázta a híd fontosságát Kocsis Béla.

A híd építésére 784 ezer lejt kaptak kormányforrásokból, a községháza önrésze 89 ezer lej. A régi fahíd helyébe vadonatúj betonhidat fognak építeni. A kivitelezésre a legjobb ajánlatot egy bodzafordulói cég tette – mondta a polgármester.

Addig is, amíg a betonhíd elkészül, a Nagy-Bászkán kevéssel alább átívelő, úgynevezett Ringó hidat, más néven Báró-hidat használhatják a gyalogosok. A híd különlegessége, hogy sodronykábelre van függesztve, így egyesek számára szórakoztató, mások számára rémisztő lengésbe kezd a rajta áthaladók léptei alatt. A gyalogoshidat nemrég újították fel, új deszkapadozatot építettek rá. A munkát helybeli cégre bízta a községvezetés.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1305
szavazógép
2019-05-29: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Még egy ilyen győzelem...

Már ha ezt egyáltalán győzelemnek lehet nevezni. Mert inkább hasonlít valami vérrel-verítékkel kiharcolt gól nélküli döntetlenre, amelyben volt ugyan elszántság, küzdeni akarás, de amelyben ugyanakkor minden, a szabályosság határát súroló trükköt is bevetett a csapat.
2019-05-29: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Háromszék is fogadja a pápalátogatásra érkezőket (Ezer ingyenes szálláshely)

Több mint ezer ingyenes szálláshelyet ajánl fel a Magyarországról érkező zarándokoknak a pápalátogatás idejére tizenöt háromszéki önkormányzat, így csatlakozva Sepsiszentgyörgy kezdeményezéséhez, amely kétezer díjmentes szálláslehetőséggel várja a napokban térségünkbe utazókat. A szervezők egyébként folyamatosan várják azon szervezetek, egyházak jelentkezését, amelyek szívesen bekapcsolódnának a zarándokok fogadásába.