Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Gondolatok a választások másnapjánGyűlöletvihar

2019. május 31., péntek, Nyílttér

Ma volt az első olyan nap életemben, amikor úgy léptem ki a házból, hogy nem tudtam, mivel megyek szembe. A szokott útvonalon indultam el, és mégis-mégis, reszketett a gyomrom. Többnyire ugyanazokkal az emberekkel találkozom reggel, sokuknak a nevét sem tudom, de immár néhány éve ugyanazt a járdát koptatjuk, köszönünk, Bună dimineaţa vagy Jó reggelt, vagy egyszerűen átintünk a másik járdán haladónak.

Ma viszont nem tudtam mi lesz… a hetek óta tartó gyűlölethullám vasárnap csapódott le igazán. Lélekrombolásra, gyűlöletre berendezkedett politikum, amit politikához, de máshoz sem nagyon értők gyakorolnak. Félelmetes. Mit tud kihozni az emberekből a pénz, a hatalomimádat, a butaság és persze a műveltség teljes hiánya. Mennyire félre lehet vezetni az embereket hamis illúzióval, hogy senkinek eszébe ne jusson, igazán mi is a tét. Hogy kevés ember gondolja komolyan, miután a mérget itthon elvetette, tenni is fog valamit a népért, a hazáért, ha beleül az európai parlament székébe és felveszi azt a „kevés” pénzt, amit fizetésként juttatnak.

Csak sajnálni tudom azokat a politikusokat, akiknek a gyűlöleten kívül nincs más ígérnivalója, szlogenje (ahogy ezt ma nevezik), csak a gyűlölet nyelvén tudja megszólítani honfitársait. Ez lenne az összehúzó erő? Ezeket a politikusokat láttam templomban oltár előtt hajlongani (???). Milyen tudattal lehet ezt megtenni?

Szerencsére, itthon valamennyire (decemberig) lecseng ez a hullám, de azon töröm a fejem:  milyen arccal, milyen gondolatokkal mennek egymással szembe képviselőink, szenátoraink a hazai parlamentben, köztisztviselők a hivatalokban? Hát ehhez gyomor kell. Kezet adni annak, aki a tegnap leköpött.

Egy biztos, a tegnapot elmémből soha többé kivetni nem tudom, azzal a nyitott lélekkel-elmével, amivel eddig, városlakó társaimmal szembe nem tudok menni.

Kerekes Mária

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 708
szavazógép
2019-05-31: Sport - :

Veretlenül Európa-liga-győztes a Chelsea (Labdarúgás)

A Chelsea nyerte az Európa-liga döntőjét, így az első nem spanyol duplázó lett a versenykiírás tízéves történetében. A gól nélküli első félidő után a csapatok a második játékrészben ötször voltak eredményesek, az Arsenal pedig az 1994-ben begyűjtött KEK-győzelme óta már a negyedik nemzetközi fináléját veszítette el.
2019-05-31: Nyílttér - :

Meseország, nyomortanya

Létezik egy csodálatos meseország, ahol minden csak mese, s minden jót csak „voltban” mérnek. Már az alkotmánya is mesékkel kezdődik, hisz kimondja, hogy ez az ország „egységes”, ám benne kb. húsz nemzeti kisebbség tengeti életét. Sőt, azt a mesét is hozzáfűzik, hogy „oszthatatlan”. Pedig tudtommal azt, hogy mi oszthatatlan, legalább 2000 év óta a nagyhatalmak „döntési joga”!