UzonKedvtelésből gyújtogatott

2019. június 3., hétfő, Közélet

Az uzoni rendőrőrs munkatársai egy 17 éves helybeli fiú személyében azonosították a községbeli gyújtogatások elkövetőjét.

Mint múlt hétfői lapszámunkban jeleztük (Gyújtogatás Uzonban), a község lakóit rettegésben tartották a gyújtogatások. Május 17–24-e között, általában éjfél körül dolgozott a tinédzser: egy lépcsőházi szárítóban kerékpár nyergét gyújtotta fel, több helyen a lakók fakészletét takaró műanyag leplet, egy szelektív hulladék gyűjtésére kihelyezett műanyag tározót, valamint a Tatrangi Sándor Általános Iskola udvarán egy működésképtelen Dacia személygépkocsi égett le. A tinédzser bevallotta tettét, és azt mondta, hobbiból gyújtogatott. Bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak rongálásért. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1505
szavazógép
2019-06-03: Közélet - Nagy D. István:

A megyeháza képviselőinek munkaülése (Úzvölgyi Katonatemető)

Kihelyezett munkaülést tart június 6-án, csütörtökön Kovászna Megye Tanácsának RMDSZ-es frakciója, mely kezdeményezéshez a Magyar Polgári Párt, valamint az Erdélyi Magyar Néppárt önkormányzati képviselői is csatlakoztak. Az úzvölgyi temetővel kapcsolatos legújabb fejlemény, hogy a Hargita megyei önkormányzat javaslatára látogatási programot vezettek be, miután a prefektúra megtámadta a csíkszentmártoni önkormányzatnak a temető lezárását elrendelő határozatát.
2019-06-04: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A nemzeti összetartozás napja  – Trianon-emléknap
KÖZÖS ÉNEKLÉS. Ma magyarországi idő szerint 11 órakor Szarka Tamás Budapesten az Országház előtt, a Kossuth téren Kézfogás című dalát énekli el 7000 gyermek kíséretével. Ugyanebben az időben a dal felcsendül a Vajdaság, Felvidék, Erdély és Magyarország több mint száz településén.