Két képviselőt küldhet Brüsszelbe az RMDSZ

2019. június 4., kedd, Belföld

Közzétette tegnap a központi választási bizottság a május 26-ai voksolás hivatalos végeredményét, amely megerősítette, hogy az RMDSZ két képviselőt küldhet Brüsszelbe.

A magyar érdekképviselet 476 777 szavazatot kapott, az érvényes voksok 5,26 százalékát szerezte meg. A harmadik mandátumát kezdő Winkler Gyula EP-képviselő mellett a töredékvoksok újraosztása nyomán az RMDSZ-lista második helyén szereplő Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke is mandátumhoz jutott. Romániának egyelőre 32 képviselői helye lesz az unió parlamentjében, de ha kilép az Egyesült Királyság, 33-ra nő a számuk. Az NLP 10, az SZDP 9, az USR–PLUS 8, az RMDSZ, a Népi Mozgalom Párt és Pro Románia pedig 2–2 EP-képviselőt küldhet Brüsszelbe.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2019-06-04: Belföld - :

Leváltott kormány-tisztségviselők

Darius Vâlcov lemondott a miniszterelnök gazdasági tanácsadója tisztségről – tájékoztattak tegnap kormányzati források. Értesülések szerint Darius Vâlcov a kormányfő kérésére mondott le miniszterelnöki tanácsadói posztjáról, mint ahogy Adriana Cotelt, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elnökét és Mihaela Triculescut, az Országos Adóhatóság elnökét is leváltotta tisztségéből a miniszterelnök.
2019-06-04: Belföld - :

Megvédte a szenátus a házelnököt

Nem járult hozzá a szenátus, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) újabb bűnvádi vizsgálatot indítson Călin Popescu-Tăriceanu házelnök ellen.