Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2019. június 5., szerda, Mi, hol, mikor?

Bábszínház
A SEPSISZENTGYÖRGYI CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ csütörtökön 18 órától szabadelőadásban játssza A buták versenye című, Benedek Elek meséi alapján készült játékát a kamarateremben. Rendező: Dávid Péter. Ajánlott életkor: 6+. Az előadásra a jegyek előfoglalását a 0755 335 400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várják. Jegyeket váltani az előadás előtt fél órával lehet a helyszínen 7 lejért. További részletek a facebook.com/Cimborak oldalon.

Zene
AZ EUFÓNIA KULTURÁLIS EGYESÜLET szervezésében kerül sor a XVIII. Ifjúsági Kamaraegyüttesek Fesztiváljára ma 17 órától a sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcai református templomban. Fellépnek zongoristák, vonósok, fa- és rézfúvósok, gitárosok, valamint a DóReMi gyerekkar.
ÁRKOSI KULTURÁLIS KÖZPONT. Sepsiszentgyörgyön az Olt utca 6. szám alatt ma 18 órától  a brassói Transylvania Egyetem zene tanszékének rendkívüli énekhangversenyén fellép Bianca Timaru szoprán. Zongorakíséret: Koicsiro Kanno (Japán). Műsoron: Händel-, Franz-, Massenet-, Bellini-, de Falla-, Offenbach-, Rossini- és Bernstein-művek. Belépő: 5 lej.
ZONGORAHANGVERSENY. A sepsiszentgyörgyi unitárius templomban csütörtökön 19 órától Chopin-műveket ad elő Szőcs Botond zongoraművész.
ELŐADÁS. Ma és csütörtökön 16 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház dísztermében a Molnár Józsiás Általános Iskola tart zenei előadást. A belépés díjtalan.

Könyvbemutató
Sepsiszentgyörgyön a Kovászna Megyei Művelődési Központ dísztermében csütörtökön 19 órától Nagy Enikő szociálpedagógus és néprajzkutató Szudáni pillanatok címmel tart filmvetítéssel egybekötött könyvbemutatót. A szerző véletlenül került Szudánba, útja elején Tanzánia és Kenya felé kacsintgatva, az országról semmit nem tudva fogadta el egy szervezet ajánlatát. Két évre szerződött, azóta is ott él.

Tánc
Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermében ma 19 órától a Magyar Állami Népi Együttes tánc- és zenekarának Magyar virtus című előadása látható. A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériumának anyagi támogatásával és a Vigadó Művelődési Ház szervezésében jött létre. A belépés regisztráció alapján történik. Részletek a hagyomanyokhaza.hu honlapon.

Kiállítás
ADY 100. Ma 14.30 órától a sepsiszentgyörgyi Valkes gyár étkezdéjében megnyitják az ADY 100 képzőművészeti tárlatot, a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművész Szövetség tagjainak közös kiállítását. Az alkotásokat Ady Endre költészete ihlette.
ÁBRAHÁM JAKAB brassói képzőművész kiállítása nyílik meg pénteken 18.30 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház dísztermében. A belépés díjtalan (előzetes regisztrációval).
VIZUÁLIS MŰVÉSZET. A sepsiszentgyörgyi Lábas Házban Műhely_attitűd címmel a Művészeti Népiskola vizuális művészet csoportjának munkáiból nyílik kiállítás, amely június 30-ig látogatható hétvége kivételével naponta 8–16 óráig. A diákokat Vetró Bodoni Barnabás irányította munkájukban.

Rádió
A MÁRIA RÁDIÓ mai adása: 6 órától napindító gondolatok, 6.40-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 9-től imaszándékok fogadása, 9.15-től dicsőséges rózsafüzér, 12.05-től zsolozsma – napközi imaóra, 12.25-től Déli magazin. Honlap: mariaradio.ro.

Hitvilág
A sepsiszentgyörgyi evangélikus templom alagsorában pénteken 18 órától Hogyan tagad a magyar? címmel tart előadást és Bartalis-estet Reinhard Erzsébet. Házigazda: Zelenák József esperes.

Előzzük meg az alkoholgondokat!
Ma, azaz június 5-én a Szövetség az Alkoholizmus és más Szenvedélybetegségek Elleni Harcban (ALIAT), az Országos Közegészségügyi Hivatal (INSP), az Egészségügyi Minisztérium és a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság meghirdette az alkoholfogyasztás tesztelésének országos napját, mely országos szinten a kockázatos alkoholfogyasztás felmérését és megelőzését tűzte ki célul. A Kovászna megyei érdeklődőket várják a megyeszékhelyen a közegészségügyi igazgatóság székhelyén (10 és 14 óra között), a megyei kórházban (9 és 11 óra között), valamint a Kriza János utca 2. szám alatt (8 és 16 óra között), hogy egy tíz kérdésből álló kérdőív kitöltése által felmérjék az alkoholfogyasztási szokásaikat.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Császár Bálint utca 14. szám alatti Farma-Line (telefon: 0367 412 103, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Gábor Áron utcai Ambrózia (0267 360 608) gyógyszertár teljesít szolgálatot. Honlap: colegfarmcovasna.ro.

Röviden
ÁRAMSZÜNET. Sepsiszentgyörgyön ma 8–16 óráig a 34-es transzformátorállomás körzetében (László Ferenc utca 3, 4, 5, 6, 8, 9-es tömbház; Táncsics Mihály utca 10-es tömbház); június 11-én 10–15 óráig Várhegyen, június 12-én 10–15 óráig Cófalván és Várhegyen, június 13-án 10–15 óráig Szörcsén szünetel az áramszolgáltatás.
LOMTALANÍTÁS ÉS ÜVEGGYŰJTÉS. Ma 13 órától Ozsdolán, csütörtökön Ozsdolán és Hilibben a háztartásban feleslegessé vált elektromos és elektronikai eszközöket, használt bútorokat, emellett szelektív hulladékot gyűjt a Tega. 5 kg leadott üvegért cserébe 0,5 liter Igazi Csíki Sört adnak (síküveget nem fogadnak el).
JOGI SZOLGÁLAT. Balogh Klára jogtanácsos ma 13–15 óráig fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsadást igénylőket. A szolgáltatás ingyenes.
HOBBIKLUB. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Hobbi Cserebereklubjába ma 16 órától várnak minden szenvedélyes gyűjtőt (bélyeg, képeslap, telefonkártya, kártyanaptár, söralátét, szalvéta stb.).
ASZTALITENISZKLUB. Sepsiszent­györgyön a Szemerja negyedbeli Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyerekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.
AZ ARANYSZÍVEK NYUGDÍJAS EGYESÜLET szerdánként 11–13 óráig várja tagjait tagdíjfizetésre a sepsiszentgyörgyi Kőrösi Csoma Sándor utcai székházban. * A Margit-napi bált június 9-én 18 órától tartják a Park vendéglőben.
ELŐADÁS. Kert a lelke mindennek címmel csütörtökön 18–21 óráig Balla Ede Kézdivásárhelyen az Erzsébet Teremben (44-es udvartér 1. szám) tart előadást. A rendezvényt az Agrokézdiszék Mezőgazdászok Egyesülete szervezi.
KONFERENCIA. A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum ad otthont pénteken 11 órától A háromszéki sajtó kezdetei címmel megrendezett konferenciának.
KULCSOT TALÁLTAK Sepsiszentgyörgyön az Oltmező úti átjárónál. Érdeklődni naponta 9–15 óráig a szerkesztőségben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-04: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Új igazgatója lesz a Mikónak

A következő tanévet új igazgatóval kezdi a Székely Mikó Kollégium: a Sepsiszentgyörgy, illetve Háromszék legismertebb iskoláját nyolc éve vezető Kondor Ágota lemond, a megüresedő tisztséget pedig Sztakics Éva alpolgármester pályázza meg.
2019-06-05: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett férj, apa, testvér, keresztapa, sógor,
LŐRINCZ SÁNDOR
volt bútorgyári mester
életének 78. évében rövid szenvedés után elhunyt.
Temetése 2019. június 5-én, szerdán délután 4 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi Vártemplom ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes.
Gyászoló családja
4312170