Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Külföldi turnén a Háromszék

2019. június 5., szerda, Közélet

Június 11. és 18. között többállomásos külföldi turnéra indul a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes az Ivácson László által rendezett Vágják az erdei utat… című előadásával.

A turné során az ukrajnai Ungváron, a szlovákiai Zselízen, illetve a magyarországi Pápán, Balatonakalin és Győrben is látható lesz az produkció. A Háromszék Táncegyüttes az egyik legnagyobb magyar táncművészeti rendezvényen, a győri 15. Magyar Táncfesztiválon is színpadra lép, ahol június 17-én a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Termében mutatja be népszerű folklórműsorát. (nbs)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2019-06-05: Közélet - :

Új sportágak, új lehetőségek

Bővül a Sepsi-SIC szakosztályainak száma – erre vonatkozó határozatot fogadott el legutóbbi ülésén Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa.
2019-06-05: Belföld - :

Élőlánc az avatóünnepség megakadályozására (Úzvölgyi katonatemető)

Székelyföldi elöljárók élőlánccal próbálják megakadályozni, hogy Dormánfalva (Dărmănești) polgármesteri hivatala csütörtökön papokkal felszenteltesse az úzvölgyi katonatemetőben létrehozott román parcellát és emlékművet. Közben a Bákó megyei prefektusi hivatal péntekig adott haladékot Dormánfalva polgármesterének, hogy tisztázza a parcella létrehozásához kiállított építési engedély vitatott törvényességű részleteit, különben a közigazgatási bíróságon kérni fogja a dokumentum érvénytelenítését. A kormányt képviselő prefektus közigazgatási bírósági keresete azonnal felfüggesztené a vitatott irat érvényességét.