AsztaliteniszBálint megvédte címét szekszárdi színekben

2019. június 6., csütörtök, Sport

A sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett megvédte címét a magyar csapatbajnokságban a Szekszárd Asztalitenisz Club színeiben, június 1-jén és 2-án együttesével az Extraliga négyes döntőben kiélezett összecsapáson diadalmaskodott a SH-ITB Budaörs SC ellen a celldömölki OPAL Asztalitenisz-csarnokban.

  • Fotó: Magyar Asztalitenisz-szövetség
    Fotó: Magyar Asztalitenisz-szövetség

A nőknél megismétlődött a tavalyi szereposztás, ismét az előző három idényben győztes Szekszárdi Asztalitenisz Club, valamint a SH-ITB Budaörs SC játszotta a döntőt, és ezúttal is a Tolna megyei csapat diadalmaskodott úgy, hogy a meccs döntetlennel ért véget. A szabályok szerint döntetlen esetén az a csapat győz, amely az alapszakaszban előrébb végzett, így a Szekszárd örülhetett, hiszen megnyerte a pontvadászat első szakaszát. Az első helyezett csapatot – amely története negyedik sikerét ünnepelhette – Madarász Dóra, Bálint Bernadett, Imre Lei­la, a litván Ruta Paskauskiene és az ukrán Tetyana Bilenko alkotta. A bronzérmet a Budapesti Erdért SE szerezte meg, miután magabiztos győzelmet aratott a Statisztika PSC felett. Az aranyérmes klub 750 ezer forinttal gazdagodott.

„Az elődöntőben Imre Leila kapott lehetőséget, mert kevesebb mérkőzésen játszott, mint én. A döntőben, amikor asztalhoz álltam, már biztos volt, hogy bajnokok vagyunk. Elveszítettem a mérkőzést Lovas Petra ellen, viszont így is megvédtük címünket. Véleményem szerint ebben az idényben hoztam a kötelező mérkőzéseket, úgy gondolom, hogy két jó évet töltöttem Szekszárdon. Most lezárult egy fejezet, mivel megint külföldön folytatom, amit már nagyon várok. Örülök, hogy tapasztalatot szerezhettem, viszont boldogan megyek vissza Németországba, ahol első ember leszek a csapatomban, és minden meccsem teljes mértékben számít, mivel az élvonalba jutás a cél” – mondta Bálint Bernadett, aki idén párosban arany-, egyesben bronzérmet nyert a magyar bajnokságban.

Eredmények: * döntő: Szekszárd AC–SH-ITB Budaörs SC 5–5 * bronzmérkőzés: Budapesti Erdért SE–Statisztika PSC 6–1 * elődöntők: Szekszárd AC–Statisztika PSC 6–0, SH-ITB Budaörs SC–Budapesti Erdért SE 6–2. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2019-06-06: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájdalommal tudatjuk, hogy
özv. TIMÁR BÉLÁNÉ
KISS JULIANNA,
a Romtelecom
volt alkalmazottja
79 éves korában türelemmel viselt, hosszas betegség után elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2019. június 7-én, pénteken 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a vártemplomi ravatalozóból.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.
Fia és családja
4312232
2019-06-06: Sport - :

Közfelkiáltással elnök maradt Infantino (FIFA-kongresszus)

A tagság közfelkiáltással hosszabbította meg Gianni Infantino elnök mandátumát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség tegnapi tisztújító kongresszusán Párizsban. A 211 küldött 197 igennel és három nemmel megszavazta, hogy ellenjelölt híján válasszák újra a következő négyéves ciklusra az olasz-svájci sportdiplomatát, aki 2016 februárja óta tölti be az elnöki tisztséget.