Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Garázsba a kocsikkal!

2019. június 6., csütörtök, Közélet

Július elsejétől bírságra számíthatnak azok a sepsiszentgyörgyiek, akik nem tartják a rendelkezésükre álló garázsban az autójukat. A városháza közleménye szerint a helyi rendőrség fogja ellenőrizni az erre vonatkozó tanácshatározat betartását, és bünteti a szabálysértőket.

  • Vargyasi Levente felvétele
    Vargyasi Levente felvétele

Már maga a garázs és a benne tartott autó adatainak a bejelentése is kötelező – ezt eddig az érintettek mintegy fele tette meg, a többiek június 30-ig kaptak haladékot –, elmulasztásáért 1000 és 2000 lej közötti bírságot róhatnak ki. A közterületen levő garázsokról van szó, és ezek hollétét akkor is közölni kell a polgármesteri hivatallal, ha tulajdonosaik ezeket nem autótárolásra használják. Természetesen a változásokat, a gépkocsi vagy a rendszám cseréjét is tudatni kell.

A garázsokba csak éjszakára, este 10 és reggel 6 óra között kötelező behúzni az autókat, aki napközben hazalép, megállhat máshol is. Ha azonban a kijelölt időszakban a garázstól számított 300 méternél közelebb hagyja a járművét, megbánhatja, a bírság ugyanis 2500 lejig terjed. Ez a rendelkezés egyébként nem csupán a garázstulajdonosokra, hanem a bérelhető (fémzáras) parkolóhelyekre is érvényes, és azok is ugyanekkora bírságra számíthatnak, akik a lakónegyedekben délután 6 és reggel 6 óra között 1,9 tonnánál nagyobb súlyú teherszállító vagy 9 férőhelyesnél nagyobb személyszállító járművet parkolnak le.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2019-06-06: Jegyzet - Mózes László:

Bizalom (Kármentő)

Szeretem a ballagást. A fölösleges pátoszt, az ürességet, a harsányságot, ha tehetném, kerülném, így maga a kicsengetési ünnepség is főként a maga egyszerűségében, csendességében, lehetséges mélységében érdekel.
2019-06-06: Közélet - Bokor Gábor:

A tanuláson kívül is van élet (Nagyborosnyó)

A tanterven kívüli foglalkozásokra, a gyerekek kulturális és közösségi életbe való bevezetésére is hangsúlyt fektetnek a nagyborosnyói Bartha Károly Általános Iskolában és négy alárendelt egységében. Legutóbb a gyereknap alkalmával szerveztek nagyszabású rendezvényt Nagyborosnyó központjában – tudtuk meg az iskola igazgatójától, Nagy Ilonka Kaméliától, akivel az esemény kapcsán a tanoda körüli történésekről is beszélgettünk.