Három új miniszter

2019. június 8., szombat, Belföld

Klaus Iohannis elnök három minisztert nevezett ki tegnap, elfogadva Viorica Dăncilă miniszterelnök javaslatait, egy negyediket, Titus Corlățean volt külügyminiszter személyét viszont elutasította. Iohannis a kormányfőhöz címzett levélben fejtette ki, hogy miért utasította el Corlățeant, akit Románia stratégiai partnerségi kapcsolataiért felelős miniszterelnök-helyettesi tisztségre javasolt Dăncilă.

  • Fotó: ordinea.ro
    Fotó: ordinea.ro

Az elnök szerint Corlățean nem rendelkezik csorbítatlan hírnévvel, ugyanis őt tekinti felelősnek azért, hogy a 2014-es elnökválasztás idején – amikor Corlățean külügyminiszter volt – rosszul szervezték meg a külföldi szavazást, ezért sokan nem tudták leadni voksukat. Az igazságügyi tárcavezetői tisztségbe Ana Birchallt, az európai pénzalapokért felelős miniszteri tisztségbe Roxana Mînzatut, a határon túli románokért felelős miniszteri tisztségbe pedig Natalia Intoterot nevezte ki az államfő.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 541
szavazógép
2019-06-08: Máról holnapra - Mózes László:

Nincs béke

Egyszer, ha mindenféle szekus és kommunista örökség végérvényesen a múlté lesz – egyelőre kérdéses, hogy ez egyáltalán bekövetkezik-e valaha –, az úzvölgyi temetőfoglalás történetét a diverziókeltés egyik iskolapéldájaként oktathatják majd. Egyszer, ha tisztán, tisztábban látunk majd abban a zavarosban, ami közel harminc évvel a rendszerváltás után sem akar tisztulni, talán az is kiderül, mostani sejtéseinknél pontosabban, hogy mi lehetett azoknak a fejében, akik ezt a lehangoló történetet kitalálták, megírták a forgatókönyvet és megvalósításához szereplőket kerestek.
2019-06-08: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Lesz elég kilencedik osztály

Jóváhagyta az oktatási minisztérium a megyei tanfelügyelőség eredeti beiskolázási tervét, így a most nyolcadikot végző diákok mindegyikének lesz lehetősége a továbbtanulásra – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Kiss Imre megyei főtanfelügyelő