Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bemutatták dr. Szőcs Géza legújabb könyvétElismerések hangja

2019. június 8., szombat, Közélet

Dr. Szőcs Géza Pro Urbe díjas ny. egyetemi tanár, kultúraszervező, a Siculus Rádió volt főszerkesztője legújabb, tizedik publicisztikai könyvét, az Elismerések hangját, a Hang-sorozat kilencedik kötetét csütörtök délután mintegy negyven érdeklődő jelenlété­ben mutatta be Kézdivásárhelyen az Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A kötet dr. Szőcs Géza magánkiadásában látott nyomdafestéket, és a helybeli Minden-kor Kis Könyvnyomda jelentette meg kifogástalan minőségben. A mostani könyvbemutató különlegessége az volt, hogy a szerző nem a rendezvény végén, hanem annak elején dedikált. Dimény Attila, a múzeum vezetője, az est házigazdája arról beszélt, hogy dr. Szőcs Géza a Hang-sorozatban megjelent könyveket egy kivételével a múzeumban mutatta be első alkalommal, majd felkérte a szerzőt, hogy beszéljen legújabb kötetéről. Dr. Szőcs Géza elmondta: legújabb könyvében a céhes város hivatalosan is elismert embereinek, díszpolgárainak – báró Wesselényi Miklósnak, Kossuth Lajosnak, báró Szentkereszty Stefániának, Wilhelm Wegenernek, Coos Henneveldnek, Dobolyi Aladárnak és Kosztándi Jenőnek –, Pro Urbe díjasainak – Incze Lászlónak, Vikol Erzsébetnek és dr. Szőcs Gézának – és a Közösségépítő Nőknek – Bakk-Vitális Mária Kingának, Bajcsi Ildikónak és Szőcs Piroska Erzsébetnek – állított méltó emléket. A kötet antológia jellegű és hiánypótló – hangsúlyozta a szerző –, aki azt is elmondta, hogy a New Fashion és Zarah Moden nadrággyáraknak köszönhetően a kötetben szereplő több írás német nyelven is megjelent.

Azt is megtudtuk, hogy vannak még ötletei, következő könyvében hét jeles kézdivásárhelyi személyiségről szeretne írni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-08: Közélet - Iochom István:

Maraton az autonómiáért és a politikai foglyokért

Juhos Gábor budapesti maratonfutó, a berecki Gábor Áron-ház tulajdonosa tegnap ismét lefutotta a Kökös–Bereck távot, amivel idén nemcsak a Székelyföld autonómiájának ügyére, hanem a politikai foglyok helyzetére is fel akarta hívni a figyelmet.
2019-06-08: Közélet - Váry O. Péter:

„Szereplőválogatás” képzőművészeknek

Nem premier, de mindenképp hasznos a Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja sepsiszentgyörgyi irodájának legújabb kezdeményezése: ARTkalauz néven a képzőművészeket népszerűsítő honlapot (webexpo.ro/artkalauz) és kiadványt készítenek.