Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás, Nemzetek LigájaPortugália nyerte a döntőt

2019. június 11., kedd, Sport

A házigazda portugál labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája történetének első aranyérmese, miután vasárnap a portói fináléban 1–0-ra legyőzte a holland csapatot. A portugálok az elődöntőben a svájciakat, míg a hollandok az angolokat győzték le.

  • Fotó: EPA
    Fotó: EPA

A Sárkány Stadionban lejátszott összecsapás első félideje a házigazda fölényét hozta, gól viszont nem esett. Az Európa-bajnoki címvédő portugálok rögtön a találkozó elején magukhoz vették a kezdeményezést, de a Virgil van Dijk által irányított védelem magabiztosan verte vissza a próbálkozásokat. Tizenkét portugál kísérlettel szemben a hollandok egy próbálkozást tudtak felmutatni.

A fordulást követően góllá érett a portugál fölény: egy bal oldali akció után Bernardo Silva gurított vissza a tizenhatoson belülről, Goncalo Guedes pedig 17 méterről nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt, Jasper Cillessen csak belekapni tudott a labdába. A kapott gól felrázta a hollandokat, akik 80 perc elteltével találták el először a portugál kaput.

A hajrában mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, újabb találat már nem született, így a portugálok nyerték a Nemzetek Ligája első kiírását. A sorozat első bronzérmét az angolok szerezték meg, a rendes játékidőben nem született gól, majd hosszabbítás és tizenegyesek után jobbnak bizonyultak a svájci csapatnál.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-11: Sport - :

Andrei Sin a Sepsi OSK játékosa (Labdarúgás, I. liga)

A Sepsi OSK bejelentette első nyári igazolását, a középpályásként és balhátvédként is bevethető Andrei Sin a Jászvásári Politehnica csapatától érkezik Sepsiszentgyörgyre, és két évre szóló szerződést kötött.
2019-06-11: Sport - :

Nyolcadik a székely válogatott (Labdarúgás, CONIFA Európa-bajnokság)

Székelyföld labdarúgócsapata a nyolcadik helyen végzett a CONIFA Európa-bajnokságon, miután 3–2 arányban alulmaradt Lappföld csapatával szemben. Ezt megelőzően a székely válogatott a házigazda Hegyi-Karabah Köztársaság ellen játékvezetői ellenszélben, előnyből 2–1-re kikapott a ráadásban szerzett góllal.