Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hadiipari óriás

2019. június 12., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Raytheon és a United Technologies vasárnap közleményben jelentette be egyesülését, és ezzel az Egyesült Államok legnagyobb és a világ egyik legnagyobb hadiipari vállalata jött létre.

  • Forrás: Interesting Engineering
    Forrás: Interesting Engineering

A két cég kiemelte: egymás tevékenységét kiegészítő portfólióval rendelkeznek a repülőgépgyártásban és a védelmi iparban. Az új vállalatot Raytheon Technologies Corporation néven vezetik be. Közleményükben a cégek leszögezték: a tranzakció lezárultakor a United Technologies részvényesei az új vállalat részvényeinek 57 százalékát, a Raytheon részvényesei pedig a 43 százalékát kapják meg. A cégek vezetői hangsúlyozták: két egyenrangú vállalat egyesüléséről van szó. A két nagyvállalatnak együttesen mintegy 74 milliárd dolláros forgalma volt 2019-ben. A Raytheon gyártja a többi között a Patriot típusú rakétaelhárító rendszereket vagy a Tomahawk robotrepülőgépeket, míg a United Technologies elsősorban a Pratt & Whitney motorok gyártásával szerzett tekintélyt. Ezeket a motorokat polgári és harci repülőgépekben egyaránt használják.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2019-06-12: Pénz, piac, vállalkozás - :

Menesztett tanácsadó

Viorica Dăncilă kormányfő menesztette Remus Borzát, a májusban kinevezett tiszteletbeli gazdasági tanácsadóját.
2019-06-12: Közélet - Szekeres Attila:

A kisebb munkák haladnak, a nagyokra nincs jelentkező (Útfelújítások Háromszéken)

Kovászna Megye Tanácsa tervbe vette az erdővidéki utak felújítását, a finanszírozási szerződéseket már tavaly aláírták, a közbeszerzési eljárások most is folynak. A Baróttól Vargyason át Hargita megye határáig tartó útszakasz felújítására azonban nem akadt jelentkező. A másik, hosszabb út korszerűsítésére ezután hirdetik meg a licitet. Úgy tűnik, az építőiparban bevezetett kötelező béremeléssel nem jön ki a cégek számítása, a megrendelő önkormányzatok pedig a számvevőszéki felügyelet miatt nem mernek az árakon módosítani.