Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nyugdíjemelés szeptemberben

2019. június 12., szerda, Belföld

A kormány „semmi esetre sem” fogja csökkenteni a béreket a közszférában, ellenkezőleg: az ígéreteknek megfelelően szep­tember 1-jétől emelik a nyugdíjpont értékét és a minimális juttatás összegét is – jelentette ki tegnap Viorica Dăncilă.

  • Forrás: bugetul.ro
    Forrás: bugetul.ro

A kormányfő a költségvetési hiány növekedésével és a közalkalmazottak számának csökkentésével kapcsolatos aggodalmakra válaszolt így, és hozzátette: a fizetések csökkentése és a megszorító intézkedések a Nemzeti Liberális Párt jellemzői.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2019-06-12: Belföld - :

Az eredeti állapot visszaállítását szorgalmazzák (Úzvölgyi temetőfoglalás)

Bákó megye prefektusa – korábbi bejelentésétől eltérően – még mindig nem támadta meg a közigazgatási bíróságon azt az építési engedélyt, amelyet a dormánfalvi polgármesteri hivatal állított ki maga számára az úzvölgyi katonatemető átalakítására. A magyar külügyminiszter ugyanakkor a temető eredeti állapotának helyreállítását szorgalmazza.
2019-06-12: Belföld - :

Meleşcanu maradhat

Elutasította tegnap a szenátus a Teodor Meleşcanu külügyminiszter ellen benyújtott egyszerű indítványt. Ennek kezdeményezői – az NLP, az MRSZ és az NMP – arra hivatkozva kérték a külügyi tárcavezető lemondását, hogy „felelőtlen módon” szervezte meg a május 26-i európai parlamenti választást és referendumot a külföldi szavazókörzeteknél.