Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ana Birchall kormányfőhelyettes

2019. június 12., szerda, Belföld

Ideiglenesen Ana Birchall igaz­ságügyi miniszter tölti be a stratégiai partnerségekért felelős kormányfőhelyettesi tisztséget.

  • Forrás: Digi24
    Forrás: Digi24

Viorica Dăncilă miniszterelnök tegnap javasolta kinevezését, Klaus Iohannis államfő pedig azonnal jóváhagyta. Az SZDP június végén dönt arról, hogy kit javasol a megüresedő kormányfőhelyettesi tisztségekbe. Viorica Dăncilă miniszterelnöknek jelenleg négy helyettese van, de egyikük, a tárca nélküli Viorel Ştefan július 1-jétől az Európai Számvevőszéknél fog tevékenykedni, Ana Birchall kinevezése pedig csak ideiglenes.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2019-06-12: Belföld - :

Meleşcanu maradhat

Elutasította tegnap a szenátus a Teodor Meleşcanu külügyminiszter ellen benyújtott egyszerű indítványt. Ennek kezdeményezői – az NLP, az MRSZ és az NMP – arra hivatkozva kérték a külügyi tárcavezető lemondását, hogy „felelőtlen módon” szervezte meg a május 26-i európai parlamenti választást és referendumot a külföldi szavazókörzeteknél.
2019-06-12: Belföld - :

Hírsaláta

PRAHOVAIAK ÚZVÖLGYÉBEN. Egy Facebookon terjedő felvétel tanúsága szerint Prahova megyéből is érkeztek csoportok június 6-án az úzvölgyi katonatemetőbe részt venni a törvénysértően létesített román emlékmű felszentelésén.