Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Skócia függetlenségre vágyik

2019. június 12., szerda, Világfigyelő

Mivel Skócia és az Egyesült Királyság egyre inkább különböző politikai utakon halad, szembe kell néznünk azzal, hogy a legjobb válasz erre az, ha Skócia képes a függetlenségre és saját jövőjének alakítására – jelentette ki Nicola Sturgeon skót miniszterelnök tegnap Brüsszelben, ahol megbeszélést folytatott Michel Barnier uniós brexitügyi főtárgyalóval.

A skót miniszterelnök hangsúlyozta, Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnése (brexit) és a vezetői tisztségért folytatott brit kormányzati versengés „horrorshow-ja” mind azt mutatja, hogy Skóciának más utat kell kijelölnie, valószínűleg az Egyesült Királyságon kívül. „Skócia népének döntést kell hoznia, mielőtt túl késő lenne megfékezni a brexit okozta károkat” – fogalmazott.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 205
szavazógép
2019-06-12: Világfigyelő - :

Tízen pályáznak Theresa May helyére

Tíz jelölt indul a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért. Theresa May miniszterelnök pénteken távozott a Konzervatív Párt éléről, és ez miniszterelnöki tisztségének megszűnésével is jár, de utódja megválasztásáig ügyvezetői minőségben ellátja a kormányfői és a pártvezetői feladatokat. A tisztségére jelentkező képviselők hétfő estig jelezhették indulási szándékukat.
2019-06-13: História - :

Uzoni Béldi Gergely, Háromszék önvédelmi harcának krónikása (Visszajelzés)

A nagy múltú székely főnemesi családból származó Béldi Gergely Béldi István főkormányszéki tanácsos és Bornemissza Anna bárónő gyermekeként látta meg a napvilágot Brassóban 1819. március 19-én. A kolozsvári királyi líceum elvégzése után egy évig a bécsi konzuli akadémiára járt (1832). Háromszék önvédelmi harcának krónikása, Nagy Sándor szerint Béldit az 1848-as forradalom viharai „árapataki udvarában találták”.