Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SportéletÖrömúszás Sepsiszentgyörgyön

2019. június 20., csütörtök, Sport

Fontos célt, azaz a speciális nevelést igénylő gyermekek sportoltatását próbálta elérni a vasárnap hagyományteremtő szándékkal megrendezett úszóverseny”, amelyet a sepsiszentgyörgyi Irgalmas Samaritánus Keresztyén Egyesület szervezett a târgoviștéi Radu Toma Gabriel segítségével.

  • Fotó: Nyeső Ágota
    Fotó: Nyeső Ágota

Az első alkalommal megtartott esemény nagy sikernek örvendett, és közel 30 – többnyire Down-szindrómás – gyermek csobbant vízbe. Volt aki segédeszközzel, de legtöbben egyedül úsztak, s mindannyian 25–50 méteres távon csillogtathatták meg tudásukat. A rendezvény sikere talán abban rejlett, hogy az esemény nem a szó szoros értelmében vett verseny volt, itt mindenkit díjaztak, mindenki győztes lett, aki saját korlátait legyőzve benevezett egy vagy több úszószámba. Ez a „megmérettetés” arra akart rávilágítani, hogy a vízben mindenki egyenlő, hiszen több korosztályban, egészségi állapottól és edzettségi szinttől függetlenül a résztvevők megtapasztalták, mekkora nagy erőt ad, energiát szabadít fel az úszás. A hétvégi örömúszáson olyan gyermekek kóstolhattak bele a versenyzés élményébe, akiknek ez nem adatik meg naponta. Az eseményre Bukarestből, Ploiești-ről, Târgoviștéről és Brassóból érkeztek úszók, a házigazda és szervező egyesületet pedig két sportoló, Nagy Kinga és Zelenák Dávid képviselte. A rendezvény közös beszélgetéssel és szeretetvendégséggel zárult. A szervezők – akik bíznak a jövő évi folytatásban – úgy gondolják, hogy a sport szerepe minden élethelyzetben pozitív, s egyszerre ad egészséget, élményt, kitartást és magabiztosságot. Köszönet illeti az uszodát működtető Sepsi ReKreativot, Sepsiszentgyörgy Városi Tanácsát és a Communitas Alapítványt a sikeres esemény támogatásáért. (ré)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2110
szavazógép
2019-06-20: Sport - :

Lovasverseny a Négyháznál (Székelyföldi Régió Bajnokság)

Idén negyedik alkalommal szervezik meg a Székelyföldi Régió Bajnokságot. A lovasversenyre különböző helyszíneken, több lovarda részvételével kerül sor. Az év első futamának házigazdája a Zabola és Imecsfalva közötti Négyháznál székelő Sacramento Lovasklub.
2019-06-20: História - :

A román erőszakszervezet módszerei (Az Erdélyi Magyar Hírügynökség jelentéseiből)

Mai História rovatunkban egy jelentést közlünk az 1983. május 20-án Budapesten indított Erdélyi Magyar Hírügynökség anyagából, mely elérhető a Transindex Adatbank rovatában. A hírirodát, mely nem hivatalos úton beszerzett híreket és háttéranyagokat tett közzé, Ara-Kovács Attila, az erdélyi Ellenpontok című szamizdat folyóirat társszerkesztője létesítette Romániából való kiutasítása után. Az 1985. július 5-i 48. számú jelentés teljes címe: A Kolozsvárott ténykedő román erőszakszervezet módszerei. Hogyan szolgálja a hatalmi apparátus egésze a politikai elnyomást?