KézdivásárhelyPapírgyűjtők díjazása

2019. június 27., csütörtök, Magazin

A kézdivásárhelyi városháza dísztermében díjazták azokat a tanintézményeket, amelyek a papír- és kartongyűjtő versenyen a legnagyobb mennyiségű hulladékot szedték össze. A versenyt első alkalommal hirdették meg és három hónapon keresztül zajlott.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Hat iskolából kilenc osztály nevezett be, több mint 21 tonna papírt adtak le – mondotta Zonda Balázs közgazdász, a kézdivásárhelyi Gosp-Com Kft. igazgatója, az egyik társszervező. A versenyt a Regio Kézdi Egyesülettel, a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesülettel és az ECO Bihar céggel, a lécfalvi hulladékkezelő központ működtetőjével közösen hirdették meg. Bokor Tibor polgármester, a Regio Kézdi Egyesület elnöke hasznosnak minősítette a megmérettetést, majd díjazta a legjobbakat: az első helyen a 3. számú Napközi Otthon Pillangó csoportja végzett (7763 kg), a második és harmadik helyen a Nagy Mózes Elméleti Líceum V. A és VI. B osztálya (7459, illetve 1536 kg), akiknek az osztálykirándulási költségeit a Regio Kézdi Egyesület három-, két- és ezer lejjel támogatja.

Dávid Sándor a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület nevében a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát hangsúlyozta. Az egyesület három díjat ajánlott fel ezer-, nyolcszáz és hatszáz lej értékben, ennek fejében szelektív kukákat kap a Nagy Mózes Elméleti Líceum (9483 kg), a 3. számú Napközi Otthon (7763 kg) és a Molnár Józsiás-iskola (1284 kg). Az ECO Bihar Kft. lécfalvi képviselője, Siklódi Loránd igazgató azokat a tanintézményeket sorolta fel, amelyek a legnagyobb mennyiségű papírt adták le Lécfalván. Nekik minden kilogramm papírért 20 banit fizetnek. A rangsor a leadott papírmennyiség szerint: 3. számú Napközi Otthon, Nagy Mózes Elméleti Líceum, Molnár Józsiás-iskola, esztelneki Nagy Mózes-iskola, Petőfi Sándor-iskola, Turóczi Mózes-iskola és Manócska Napközi Otthon.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2019-06-27: Sport - :

Jannisz Antetokounmpo lett a legértékesebb játékos (Kosárlabda, NBA)

Jannisz Antetokounmpo, a Milwaukee Bucks sztárja lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) elmúlt szezonjának legértékesebb játékosa (MVP).
2019-06-27: Magazin - :

Családi napon látogatható a Degenfeld-kastély

Először nyitják meg a nagyközönség előtt a Kutyfalván levő Degenfeld-kastélyt, ahol szombaton egész napos családi rendezvényt tartanak. Az udvarház méretű, jó adottságokkal rendelkező, klasszicista stílusú Maros megyei ingatlant eddig csak azok láthatták belülről, akik a szocialista időszakban az épületben dolgoztak.