Van emberünk

2019. június 28., péntek, Nyílttér

Június 22–23-án tartotta a nyári missziókra felkészítő képzését a Keskeny út ökumenikus fesztiválmisszió. Az önkéntesek szombaton érkeztek az ikafalvi faluházba.

Rövid ismerkedés után a református templomban tartott a szolgálatra ráhangoló áhítatot a falu lelkésze. Itt hangzott el: a misszió lényege, hogy jó, emberi, szeretetre alapozott kapcsolatot építsünk a sátorba betérő és magunk között – egy olyan hidat, amin Jézus végig tud majd menni.

Bardócz Csaba, a Keskeny út misszió vezetője az elméleti misszi­ós módszerek, tapasztalatok átadása után a gyakorlati kivitelezésre helyezte a hangsúlyt. A képzésen résztvevők Ikafalva utcáit végigjárva szóba elegyedtek az emberekkel, és igyekeztek úgy irányítani a beszélgetéseket, hogy Istenről, a hitről is beszélgessenek a megszólítottakkal. A Keskeny utas önkénteseket is meglepte, hogy mennyire nyitottak a spontán beszélgetésre az ikafalviak, és mennyire vendégszerető emberek. A sok kellemes visszajelzésen felbuzdulva vasárnap reggel is sor került egy rövid falumisszióra, majd az Isten házában folytatódott a program.

A Keskeny utas csoport két részre oszolva teljesített szolgálatot a rendkívüli istentisztelet alatt: volt, aki Bálint Gyopár és Dénes Dorottya hangszeres kísérete mellett a missziós daloskönyvből énekelt, a csoport másik része pedig a helybeli gyermekeknek és az Ikafalván táborozó Waldorf-tagozatos sepsiszentgyörgyi iskolásoknak tartott vasárnapi iskolát. A délelőtt az előző napon tanultak gyakorlatba ültetésével telt el, majd Bardócz Tímea Láthatatlan színház címmel vezetett műhelyfoglalkozást. Ebéd után a nyári programok, kiemelten a tusványosi jelenlétünk részleteit, feladatait beszéltük meg.

Hálásak vagyunk, hogy úgy vághatunk neki a nyárnak, hogy „van emberünk”, rengeteg önkéntesünk.

A Keskeny út misszió sajtószolgálata

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1546
szavazógép
2019-06-28: Nyílttér - :

Rossz irányba döcögünk (Mai levelünk)

Öregszem már, és nincsenek különösebb közgazdasági ismereteim – talán ezért nem értem, nem tudom felfogni, hogy miképpen határozták meg hazánkban a fizetéseket, nyugdíjakat, a gyermekek után járó juttatásokat, a családtámogatások mértékét... Hogyan lehet akkora fizetéseket, nyugdíjakat adni az ügyészeknek, bíróknak, rendőröknek, szekusoknak, képviselőknek, szenátoroknak?! Mi volt az alap, amiről indultak?
2019-06-28: Nyílttér - :

Ilyen szolgáltatás nem kell (Szóvá tesszük)

Június 18-án emelt összegű  szemételhordási számlát kaptam, ezért 20-án, csütörtökön elmentem a Tega köztisztasági vállalathoz, hogy tisztázzam, miért? A válasz: nem gyűjtöm szelektíven a szemetet.