Végleges a nyolcadikosok eredményeKét diák pórul járt

2019. július 1., hétfő, Közélet

A szombaton kihirdetett végleges eredmények szerint mind a három tantárgyból több az ötösnél nagyobb jegy Háromszéken a fellebbezés előtti adatokhoz képest, de két diákkal mégis kevesebb azok száma, akiknek sikerült a záróvizsgájuk. Ezáltal 68,10 százalékról 67,97 százalékra csökkent a megyei teljesítmény.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Románból heten javítottak olyan mértékben, hogy átlépték az ötöst, magyar nyelv és irodalomból egy diáknak jelentette a dolgozat újrajavítása a kerekítést ötösre, matematikából négyen lépték át az említett küszöböt az óvásnak köszönhetően. Ketten ellenben pórul jártak, mert az újraértékelésnél annyit rontottak, hogy az általánosuk ötös alá csökkent. A végső eredmény: románból 51,69 százalék az átjutási arány, magyarból 94,87 százalék és matematikából 52,60 százalék.

Annak a 499 diáknak is felvételi általánost számítanak, akiknek nem sikerült az országosan egységes felmérőjük, ők ellenben kis eséllyel jutnak be a jó tanulókat fogadó osztályokba. A záróvizsga eredménye 80 százalékot tesz ki a félvételi médiában, az V–VIII. osztályos átlag pedig 20 százalékot.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 600
szavazógép
2019-07-01: Belföld - :

Hírsaláta

NEM JUTNAK EL AZ ISKOLÁBA. Több évvel az iskolabuszok romániai bevezetése után is a diákok szállításának megoldatlansága a legfőbb oka annak, hogy a tanulók jelentős hányada korán abbahagyja az iskolát.
2019-07-01: Közélet - Fekete Réka:

Könyvben az oltszemi Mikó-kastély

Romos falak között, de annál tartalmasabb ismertetőkkel tartottak könyvbemutatót szombat délután az oltszemi Mikó-kastélyban. Az öt esztendeje a megyei és a sepsibodoki önkormányzat tulajdonát képező, az erdélyi klasszicizmus egyik kivételes alkotását képviselő épületben több mint száz érdeklődő jelenlétében ismertették a Benczédi Sándor–Csáki Árpád szerzőpáros Az oltszemi Mikó-kastély című kötete születésének körülményeit, a kutatási munka eredményeit és hiányosságait. Az alkalomból Tamás Sándor vetített képes előadást tartott Oltszem nevének történetéről.