Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lopásgyanú a Taromnál

2019. július 3., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Tarom légitársaságnál vizsgálódik a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT); sikkasztás és bűnszövetkezet létesítésének gyanújával nyomoznak. Értesülések szerint az ügyészek a repülőgépek karbantartásáért felelős műszaki igazgatóságnál több dokumentumot lefoglaltak.

Cégen belüli források szerint az ügyészek azt gyanítják, hogy Aurel Cudrov, a Tarom műszaki személyzetét tömörítő szakszervezet vezetője több szerelő bevonásával lopta a pótalkatrészeket és az üzemanyagot. A vizsgálat eredménye szerint 330 alkatrész tűnt el, a kisegítő hajtőműtől a fedélzeti számítógépig. Az okozott kár értéke hivatalosan 34 millió lej. Az ügyészség közleménye szerint kedd reggel 25 házkutatást tartottak bukaresti, Ilfov, Prahova, Dâmboviţa és Brassó megyei helyszíneken. A légitársaság székhelyéről dokumentumokat vittek el, és egy szakszervezet munkapontján is vizsgálódtak.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 327
szavazógép
2019-07-03: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hol tankolhatunk olcsóbban?

A megtervezett út legolcsóbb tankolási lehetőségeit is megmutatja az az online platform, amelyet a Versenytanács indított be nemrég.
2019-07-03: Belföld - :

Évi 140 kilövést hagynak jóvá (Közmeghallgatáson a medveügy)

Bukarestben tartott közmeghallgatást Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter július 2-án, de a nagyvadak ügyében semmi nem változik: csupán évi 140 medve kilövésére adnak engedélyt, holott ennek triplájára lenne szükség – tudósít Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.