Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kosárlabda, utánpótlásTizenharmadik lett a Sepsi ISK csapata

2019. július 8., hétfő, Sport

A Sepsi ISK U12-es lánycsapata egyedüliként képviselte Háromszéket az elmúlt hét folyamán Costinești-en megtartott korosztályos bajnokságon, amit Kovasch Norbert tanítványai a tizenharmadik helyen zártak. A lányok viadalát egyébként a Bukaresti Dan Dacian SK csapata nyerte meg, amely a sorozat döntőjében 28–27-re diadalmaskodott a Bukaresti Olimpia 1-es alakulatával szemben. A bronzmeccsen az Otopeni SK gárdája diadalmaskodott.

  • Fotó: Facebook / Román Kosárlabda Szövetség
    Fotó: Facebook / Román Kosárlabda Szövetség

A sepsiszentgyörgyi lányok a D-csoportban kezdték meg tengerparti szereplésüket, s a küzdelemsorozat első körét sajnos két vereséggel fejezték be. A sportiskolás együttesünk 42–14-re kapott ki a Gyulafehérvári Sportprogramos Líceumtól, majd 29–10 arányban veszítette el a Bukaresti Oroszlánok ABC elleni találkozót. A Sepsi ISK két vereséggel az utolsó helyen zárta a csoportkört, és a folytatásban a 9–13. helyért játszottak tovább.

Az U12-es bajnokság második köré­ben újabb négy mérkőzés várt a szentgyörgyi kis kosarasokra, akik előbb a Bukaresti Olimpia 2-es csapatától kaptak ki 47–3-ra, majd a Temesvári Bega ISK gárdájától 54–12-re, a Bukaresti Olimpia 3-as együttesétől 52–8-ra és végül a Kolozsvári NBS SK alakulatától 20–12-re. Hat mérkőzés után hat vereséget jegyeztek a Sepsi ISK-s lányok, akik így a 13. helyen fejezték be az U12-es bajnokságot. Az elvesztett meccsek ellenére dicséret illeti játékosainkat, akik óriási hőségben játszották végig mérkőzéseiket, és bár nem sikerült megnyerniük egy összecsapást sem, mégis tisztességesen hely álltak a roppant erős mezőnyben.

„Egy finomvegyes csoporttal érkeztünk a bajnokságra, ugyanis a csapat egy része az ősz elején kezdett el kosárlabdázni. Ennek tudatában viszont tisztában voltunk az esélyeinkkel és azzal, hogy gyengébb játékerőt képviselünk a többi együttesnél. Mindezek ellenére harcolni jöttünk és nem szerettük volna könnyen adni a bőrünket. Nagy tapasztalatszerzési lehetőség volt számunkra ez a bajnokság, és meggyőződésem, hogy sok munkával, edzéssel és kitartással évről évre fejlődni tudunk, s lassan de biztosan felfelé lépkedünk majd a ranglétrán” – nyilatkozta érdeklődésünkre Kovasch Norbert edző.

A Sepsi ISK csapata: Makkai Hanna, Vancea Hanna, Bocz Rebeka, Olosz Anasztázia, Salamon Tímea, Bokor Krisztina, György Boróka, Bogaty Vanda, Czintos Vivien, Fejér Anna, Vas Lea, Balint Nikolett.

A végső rangsor: 1. Bukaresti Dan Dacian, 2. Bukaresti Olimpia 1-es csapata, 3. Otopeni SK, 4. Bukaresti Sportul Studențesc, 5. Marosvásárhelyi Gladius, 6. Gyulafehérvári Sportprogramos Líceum, 7. Galaci Phoenix, 8. Bukaresti Oroszlánok ABC... 13. Sepsi ISK.
*
A megyeszékhelyi Salema Basket SK csapata köszöni Sepsiszentgyörgy önkormányzatának a kapott támogatást, aminek köszönhetően részt vehettek a costineşti-i baby- és minikosárlabda-fesztiválon. A három induló csapat mérlege 26 mérkőzés, 10 győzelem és 16 vereség. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2019-07-08: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó férj, édesapa, nagyapa, testvér, após, rokon és ismerős, a baróti
CRUCIANU ZAMFIR
életének 73. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2019. július 9-én 12 órakor lesz a baróti ravatalozóháztól ortodox szertartás szerint.
Részvétfogadás 2019. július 8-án 17–19 óra között, valamint a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes
emléke áldott.
A gyászoló család
20268
2019-07-08: Sport - :

A magyarok kikaptak a belgáktól is (Női kosárlabda-Eb)

A magyar válogatott 72–56-ra (12–17, 27–8, 18–12, 15–19) kikapott szombaton Belgiumtól a szerb–lett rendezésű női kosárlabda-Európa-bajnokság alsóházi rájátszásában Belgrádban, így nem jutott ki az olimpiai selejtezőtornára.