Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásBrazília 12 év után ismét Copa América-győztes

2019. július 9., kedd, Sport

A házigazda Brazília 3–1-re legyőzte a perui válogatottat a dél-amerikai kontinenstorna vasárnapi döntőjében.

  • Fotó: FIFA
    Fotó: FIFA

Az ötszörös világbajnok toronymagas favoritként várta a Peru elleni finálét, ám játékban ez nem mutatkozott meg az első percekben. A perui védelem stabil lábakon állt, egészen a 15. percig, amikor Gabriel Jesus passzából Éverton volt eredményes. A lelkesen küzdő perui csapat aztán a 44. percben egyenlített, miután Thiago Silva kezéhez ért a labda a brazil tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt, amit Paolo Guerrero értékesített, viszont a szünetre ismét hátrányba mehettek, hiszen a játékrész hosszabbításában Gabriel Jesus is betalált. A második félidő egy hatalmas Coutinho lövéssel kezdődött, majd percekkel később Roberto Firmino is hibázott egy ziccert. A 68. percben aztán felcsillant a perui remény: Gabriel Jesus csapott oda ellenfelének, amiért megkapta a második sárga lapot, így emberhátrányba került a házigazda. Brazília a 90. percben büntetőt értékesített, Richarlison nem hibázott, és beállította a végeredményt.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 966
szavazógép
2019-07-09: Sport - :

Az Egyesült Államok a világbajnok (Labdarúgás)

Megvédte címét az Egyesült Államok a női labdarúgó-világbajnokságon, miután a franciaországi torna vasárnapi döntőjében 2–0-ra legyőzte az Európa-bajnok holland csapatot. Az amerikaiak negyedik világbajnoki címüket ünnepelhetik, míg Hollandia először állhat vb-dobogóra.
2019-07-09: Sport - :

Két győzelem után egy vereség (Női kosárlabda, Universiade)

A háromszéki Kelemen Kincsőt és Lénárt Paulát soraiban tudó román egyetemi válogatott két győzelemmel zárta az elmúlt hétvégét, hétfőn pedig harmadszor is kikapott a Nápolyban zajló 30. nyári Universiadén. A Cătălin Tănase edzette csapat előbb Argentínát, majd hosszabbításban Ukrajnát győzte le, de Finnország ellen egy újabb súlyos vereségbe szaladt bele.