Igyunk vizet naponta tízszer

2019. július 9., kedd, Magazin

Naponta 8–10-szer javallott inni, kisebb mennyiségeket – mondta Antal Emese, a magyarországi Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke az M1 műsorában. Mint mondta, a szomjúság már a szervezet enyhe kiszáradását jelzi.

Hőségben mindenfajta folyadék jól jön, de hosszú távon a meleg italok jobban hűtenek, mint egy jeges ital. A forró étel, ital fogyasztásakor ugyanis a szervezet is elkezdi hűteni magát. A csípős ételeknek is hasonló hatásuk van, mint a forró italoknak. A nehéz, magas kalóriatartalmú ételek fogyasztása viszont hőségben azért nem ajánlott, mert azok hőtermelést váltanak ki a szervezetben.

Antal Emese hőség idején magas víztartalmú zöldségek, gyümölcsök, továbbá levesek, szószok fogyasztását ajánlotta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2464
szavazógép
2019-07-09: Magazin - :

Közel harmincezren Torockón (Véget ért a Double Rise)

Vasárnap hajnalban véget ért a negyedik alkalommal megszervezett összművészeti fesztivál, a Double Rise, a szervezők pedig már be is jelentették a következő „napfelkelés” dátumát: 2020. június 24–27. között rendezik meg az ötödik kiadást.
2019-07-09: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Ikerfalu a magasból

A Szépmező keleti peremén fekvő ikerfalut, Szentivánlaborfalvát már csak azért sem a jelképes jelentésű magasból láttatjuk, mert nyitó felvételünk igencsak az „égből” készült. A fiatal térképész, Már Botond ugyanis 100 m magasságban futtatta drónját.