Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Javítják az utat Gidófalván

2019. július 10., szerda, Közélet

Dolgoznak a Gidófalván átvezető megyei besorolású úton: javítják a kisebb hibákat, és a csatornafödelek körül is újraaszfaltozzák az úttestet. De hamarosan ennél sokkal jelentősebb útjavítások is kezdődnek a községben – mondta el érdeklődésünkre Berde József polgármester.

  • A községközpontban javítják az aszfaltutat. A szerző felvétele
    A községközpontban javítják az aszfaltutat. A szerző felvétele

Aszfaltburkolatot kap ugyanis a községközponttól Étfalvazoltán és Fotosmartonos irányába vezető kövezett út. Összességében nyolc kilométeres szakaszról van szó, a munkálatok áfa nélküli értéke meghaladja a tízmillió lejt – részletezte a polgármester. A pénz egy jelentősebb részét az Országos Helyi Fejlesztési Program keretében pályázták meg, a község önrésze mindössze ötszázalékos.

Más jó híreket is kaptunk a gidófalvi községházán, átadás előtt az angyalosi ravatalozóház. A létesítmény építését önerőből finanszírozták, költsége 450 ezer lej volt. Étfalvazoltánban is tervezik a ravatalozóház megépítését, készül a szükséges dokumentáció, a tervrajzon is dolgoznak az építészek. Ugyancsak a faluban az önkéntes tűzoltók számára akarnak szertárat építeni, itt az urbanisztikai bizonylat megszerzésén dolgoznak. És végül a községközpontról is beszélt Berde József. A falu Pázsint nevű részén önerőből telepítenek 250 méter hosszúságban ivóvízvezetéket, szenny­vízcsatornát és villamos hálózatot. Az infra­struktúra kiépítésére azért van szükség, mert azon a falurészen egy új lakótelep megépítését tervezik – sorolta Berde.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 962
szavazógép
2019-07-10: Máról holnapra - Fekete Réka:

A bukás ára

Évente buknak halomra nyolcadikosok és érettségizők, és még mindig ott tartunk, hogy a szégyenteljes teljesítményért senki nem vállal felelősséget. Mondják, hogy a diákok lógnak az órákról, ha jelen vannak, inkább a telefonjaikat bütykölik, nem tanulnak, a pedagógusok egy része pedig sodródik az árral, nem töri magát, hogy mindez másként legyen.
2019-07-10: Közélet - Hecser László:

Barót nem marad főépítész nélkül

Egy jogszabály-szigorítás miatt főépítész nélkül maradt a megyei önkormányzat, hasonlóképp Kézdivásárhelyen és Kovásznán sincs, aki betöltené, betölthetné ezt a fontos köztisztviselői tisztséget, és hamarosan Baróton sem lesz, akihez a polgárok fordulhatnak építési ügyeik rendezésével – számolt be múlt hé­ten Tamás Sándor megyeitanács-elnök a megyeinfón. Jó hír, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint úgy tűnik, Barót mégsem marad szakember nélkül.