Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megelőznék a pénzmosást

2019. július 12., péntek, Belföld

Kihirdette Klaus Iohannis államfő a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről szóló törvényt.

  • Fotó: HotNews
    Fotó: HotNews

A jogszabály – amelynek célja a pénzmosás elleni uniós irányelv átültetése a romániai jogrendbe – többek között előírja, hogy a különféle egyesületeknek és alapítványoknak be kell jelenteniük az illetékes állami intézményeknek a támogatások reális haszonélvezőit. Eredetileg elfogadott formájában az is szerepelt, hogy „kivételt képeznek e kötelezettség alól a Nemzeti Kisebbségek Tanácsának tagszervezetei”, az alkotmánybíróság azonban – az NLP és az MRSZ óvása nyomán – ezt a kitételt alkotmányellenesnek találta. A taláros testület azzal indokolta döntését, hogy a törvény „objektív és észszerű indoklás nélkül” kivételez a Nemzeti Kisebbségek Tanácsának tagszervezeteivel, így a jogszabály visszakerült a parlamentbe, ahol június 26-án fogadta el a képviselőház.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 963
szavazógép
2019-07-12: Belföld - :

Medveriadó Tusnádfürdőn

Medve próbált behatolni tegnap az egyik tusnádfürdői szállodába. Szemtanúk szerint az állat megsérült, amikor betört egy ablakot, majd elmenekült az erdőbe az Apor-bástya melletti ösvény közelében.
2019-07-12: Belföld - :

A külön nyugdíjakról külön tárgyalnak

A speciális nyugdíjakról külön tárgyal majd a kormány, és egy intézkedéscsomag részeként lesznek beépítve a költségvetés-kiigazításba – nyilatkozta Eugen Teodorovici.