Feszültség az igazságügyben

2019. július 24., szerda, Belföld

Közismert, hogy elég sok feszültség észlelhető az igaz­ságügyi rendszerben – állapította meg tegnap Ana Birchall a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) székhelyén.

Az igazságügyi miniszter legfontosabb feladatának tekinti, hogy az emberek visszanyerjék bizalmukat a rendszerben,  „hogy amikor bemennek egy tárgyalóterembe, akkor legyenek meggyőződve arról, hogy tisztességes tárgyalásban lesz részük. Fontos ugyanakkor az itt dolgozók bizalma is, hisz közismert, hogy elég sok feszültség észlelhető az igazságügyi rendszerben, és az én kötelességem, és végső soron a felelősségem, hogy nyugodtan, felelősségteljesen, szakmai érvek mentén próbáljam meg a rendes kerékvágásba terelni a dolgokat” – nyilatkozta. A Tanács tegnap további hat hónappal meghosszabbította Călin Nistor ügyvivő főügyészi mandátumát az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) élén. A tisztség tavaly nyáron, Laura Codruţa-Kövesi leváltásával üresedett meg, s bár Tudorel Toader akkori igazságügyi miniszter javaslatot tett Florina Adina kinevezésére, Klaus Iohannis ezt elutasította.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 761
szavazógép
2019-07-24: Belföld - :

Könnyebben szavazhatnak külföldön

A sajtó képviselői előtt írta alá tegnap Klaus Iohannis államfő a külföldi szavazást megkönnyítő törvényt, amelyet július elején fogadott el a parlament.
2019-07-24: Belföld - :

Vezetőcsere az egészségbiztosítónál

Az egészségügyikártya-rendszer összeomlása miatt menesztette tisztségéből Viorica Dăncilă kormányfő az országos egészségbiztosítási pénztár (CNAS) vezetőjét, Răzvan Vulcănescut, és ellenőrzést is elrendelt az intézménynél.