Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hétezer hektár erdő égett le

2019. július 24., szerda, Világfigyelő

Négy nap alatt hétezer hektár erdő lett a lángok martalékává Portugáliában, az erdőtüzekben megsérültek száma pedig tegnapra 41-re nőtt. Továbbra is 1100 tűzoltó küzd a lángok ellen a fővárostól 225 kilométerre északkeletre fekvő Castelo Branco térségében.

A tűzön időközben sikerült úrrá lenni, ebben a hatóságokat egy kevés csapadék is segítette. A legsúlyosabban érintett régió lakosai ugyanakkor bírálattal illették a hatóságokat, mondván, nem elegendő tűzoltót riasztottak. Ricardo Aires, Vila de Rei település polgármestere például azt kifogásolta, hogy az erdőtüzek mértékéhez képest kevés eszköz állt rendelkezésre. Az oltási műveletet vezető Luis Belo Costa ugyanakkor azzal válaszolt, hogy nincsenek korlátlan lehetőségeik. 650 tűzoltó ugyanis Portugália más térségeiben tomboló kisebb tüzek eloltásával volt elfoglalva. Castelo Branco közelében szombat délután három helyen gyulladt ki a növényzet, a lángok oltásában akkor 1700 tűzoltó, 500 tűzoltóautó, húsz helikopter, illetve repülőgép vett részt. A rendőrség vasárnap közölte, hogy őrizetbe vett egy 55 éves férfit azzal a gyanúval, hogy ő okozta a több napja tomboló erdőtüzeket.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2463
szavazógép
2019-07-24: Világfigyelő - :

Erős Európáért

Emmanuel Macron francia államfő tegnap fogadta Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság (EB) megválasztott elnökét, akivel egyetértettek abban, hogy egy erős és egységes Európáért akarnak dolgozni, a klímaváltozás elleni fellépésre, valamint a bevándorlással és a védelmi politikával kapcsolatos kihívásokra vonatkozó világos célkitűzéseket követve.
2019-07-24: Közélet - Nagy D. István:

Hivatalosan is ártatlan Antal Árpád -- vádemelés nélkül zárta le a vizsgálatot az ügyészség /FRISSÍTVE/

Több mint hároméves, erődemonstrációtól terhes hatósági fellépéssel induló, 11 ezer oldalnyi lehallgatási jegyzőkönyvre alapuló bűnvádi eljárást követően a korrupcióellenes ügyészség vádemelés nélkül, bűncselekmény hiányában lezárta az Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere elleni vizsgálatot július másodikán. Az elöljárót több bűncselekménnyel is gyanúsították, de végül csak fedezettel rendelkező hitelek nem rendeltetésszerű felhasználása miatt indult eljárás 2016 februárjában – alaptalanul. A döntésről Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, valamint Tamás Sándor, a háromszéki területi szervezet vezetője társaságában számolt be az elöljáró. Mindhárman úgy vélték, a polgármester elleni eljárás az erdélyi magyar közösség megfélemlítését célozta.