Vád alatt Drăghici

2019. július 26., péntek, Belföld

Vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség az SZDP volt kincstár­noka ellen. Mircea Drăghici-ot sikkasztás és a párttámogatásként nyújtott összegeknek az eredetitől eltérő célokra való felhasználása miatt állítják bíróság elé.

A vádirat szerint saját ingatlan vásárlására használt fel 380 ezer lejt a párt által az Állandó Választási Hatóságtól kapott támogatásból; az ingatlan árának kétharmadát törlesztette ebből, és egy fiktív bérleti szerződéssel próbálta azt a látszatot kelteni, hogy az összeget bérleti díjként a párt fizeti. Emellett egyik családtagja megvásárolt a párttól egy több mint 300 ezer lejt érő luxusgépkocsit, de csak egy évvel később, 2018 augusztusában fizette ki az árát. A vádiratot a legfelsőbb bíróságra küldte a vádhatóság.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 762
szavazógép
2019-07-26: Belföld - :

Moga bemutatkozott

Nem akarta ezt a tisztséget,  de ha már átvette a tárca vezetését, komolyan neki akar látni a munkának – jelentette ki Nicolae Moga frissen kinevezett belügyminiszter tegnap. A helyzet ismeretében vállalta „ezt a nagy felelősséget”, és mindent megtesz azért, hogy minél több problémát megoldjon, de senki ne várja el tőle, hogy hirtelen, mintegy Messiásként minden gondot megold – mondta.
2019-07-26: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Bővül Sepsiszentgyörgy költségvetése

Az állami költségvetés-kiegészítés leghamarabb két hét múlva várható, de Sepsiszentgyörgyön már második alkalommal döntött a tanács a tervezettnél nagyobb bevételek felhasználásáról. Egy hónapja 2,7 millió lejt osztottak szét, a tegnapi rendes ülésen pedig 1,6 millió lejt, aminek zöme különböző bérleti díjakból, adókból és illetékekből folyt be.