Halálra verték, fogdába kerültek

2019. július 29., hétfő, Közélet

Négy 18 és 32 év közötti községbeli (egy bölöni és három bölönpataki) fiatalember halálra vert egy ötödiket Bölönben, mivel utóbbi arra kérte, ne szekerezzenek oly vadul, hisz játszadozó kisgyerekeket üthetnek el az útszélen. Ugyanakkor az áldozat apját is ütlegelték. Gyilkosságért és emberölési kísérletért előzetes letartóztatásba helyezték az elkövetőket.

Szombaton este fél nyolc körül egy szekérrel négy 18 és 32 év közötti helybeli fiatalember ereszkedett le az erdőről Bölönben, igen nagy iramban. Egy közelben lakó 33 éves férfi rájuk szólt, hajtsanak óvatosabban, hiszen az út szélén gyerekek játszanak, nehogy valami baleset történjen. Erre a szekér megállt, s a négy utas nekiesett a helybelinek, agyba-főbe verve őt. Közben megérkezett az áldozat apja, aki szét akarta választani a dulakodókat, de őt is elkezdték ütlegelni. Az ifjabb áldozat belehalt a sérülésekbe, ezt látva, a tettesek eltűntek. Szemtanúk riasztották a rendőrséget, és a Kovászna Megyei Ügyészség munkatársának vezetésével elkezdték a nyomozást. Az elkövetőket hamar megtalálták, és őrizetbe vették, kihallgatták, majd vasárnap késő este a Kovászna Megyei törvényszék elé állították, 30 napos előzetes letartóztatásukat kérve. Utóbbi intézmény hétfőn hajnali 2 órakor meghozta ítéletét: Zs. Janos, B. Cozmin-Narcis, B. Marian és L. Nicolae-Marcel vádlottakat 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték. Mindannyiuk ellen azonosak a vádak: emberölés és emberölési kísérlet. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1553
szavazógép
2019-07-29: Belföld - :

Hírsaláta

A BŰNÜLDÖZÉS HATÉKONYSÁGÁRÓL. Minden ötödik elítélt a hatóságok számára ismeretlen helyen megbújva próbálja elkerülni a börtönt – derült ki a rendőrség által közzétett adatokból. Június közepén 4450 olyan elítélt volt, akinek börtönben kellett volna lennie, ám a hatóságok bottal ütik a nyomát.
2019-07-30: Gazdakör - Bokor Gábor:

Agro-Kultúra sátor Tusványoson

Az agrárium szempontjából is hozott újdonságot az idei Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor – közismert nevén Tusványos. Az előadások során a korábbi években is sok alkalommal volt szó mezőgazdaságról, de idén a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesülete jóvoltából a tábor teljes ideje alatt működött a Székelyföldi Agro-Kultúra névre keresztelt sátor, ahol Székelyföld, szélesebb összefüggésben pedig a teljes Kárpát-medence mezőgazdaságának kihívásaival foglalkoztak.