Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csökkenő ROBOR

2019. július 31., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A változó kamatozású hitelek három hónapos alapkamata tegnap 3,06 százalékra csökkent a hétfői 3,08 százalékról.

  • Fotó: economica.net
    Fotó: economica.net

A jegybank jelentése szerint az év elején ez a mutató 2,99 százalékos volt, miközben tavaly július végén 3,47 százalékot regisztráltak. Ugyanakkor a hat hónapra számított ROBOR 3,20, a kilenc hónapos pedig 3,31 százalékra csökkent.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 170
szavazógép
2019-07-31: Pénz, piac, vállalkozás - :

Egymillió alkalmazott

Május végén a fővárosi alkalmazottak száma meghaladta az egymilliót (1 030 842 főt jegyeztek), míg a nyugdíjasok száma 483 939 – közölte a statisztikai intézet.
2019-07-30: Belföld - :

Caracali gyilkosság: Távozó miniszter, kapkodó államvezetők

Bejelentette lemondását kedden Nicole Moga belügyminiszter a nemi erőszak és gyilkosság áldozatául vált 15 éves lány ügye miatt. A legfelsőbb védelmi tanács keddre összehívott ülésén valamennyi érintett intézmény bemutatta jelentését a meggyilkolt lány esetéről, Viorica Dăncilă kormányfő jelezte: parancsnoksággá alakítaná át a caracali tragédia miatt létrehozott intézményközi munkacsoportot, Klaus Iohannis államfő pedig a segélyhívások pontosabb helymeghatározását, a reakcióidő lerövidítését és az erőszakos bűncselekmények büntetésének szigorítását célzó intézkedéseket sürgetett. Az ügy kapcsán a Nemzeti Liberális Párt a 112-es egységes segélyhívóra érkező hívások titkosságának feloldását kérte. Időközben a két tinilány meggyilkolásával gyanúsított férfi visszavonta fellebbezését, melyet az előzetes letartóztatására vonatkozó határozat ellen nyújtott be.