Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vonat elé lökött egy anyát és kisfiát

2019. július 31., szerda, Világfigyelő

Menedékjoggal Svájcban élő háromgyermekes családapa az az eritreai származású férfi, aki vonat elé lökött egy anyát a kisfiával a németországi Frankfurtban, indítéka továbbra is ismeretlen – közölték tegnap Berlinben a szövetségi belügyminisztérium tájékoztatóján.

Az eritreai férfi hétfő délelőtt a frankfurti főpályaudvaron egy anyát a nyolcéves kisfiával együtt egy beérkező InterCity Express nagy sebességű vonat elé lökött. A 40 éves nő ki tudott menekülni a vágányok közül, de gyermeke a szerelvény alá került és szörnyethalt. A támadó megpróbált letaszítani egy harmadik embert is, akinek sikerült elhárítania a támadást. A férfi ezután elmenekült, a pályaudvar közvetlen közelében járókelők üldözőbe vették, leteperték és átadták a rendőröknek. Emberölés és emberölés kísérletének gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

Az 1979-ben született férfi 2008-ban szerzett menedékjogot Svájcban, házasságban, rendezett körülmények között élt, volt állandó munkája, és korábban „a sikeres társadalmi beilleszkedés mintapéldájaként” tartották számon – emelte ki Horst Seehofer belügyminiszter. Azonban a férfi az utóbbi időszakban több bűncselekményt elkövetett, és a napokban elmenekült Svájcból, miután körözni kezdték, mert késsel megfenyegette, fojtogatta és bezárta egy szomszédját – fűzte hozzá Dieter Romann, a szövetségi rendőrség vezetője.

Horst Seehofer aláhúzta, hogy tárgyilagosan kellene megközelíteni az esetet, a külföldiek körében mutatkozó bűnözést pedig sem ártalmatlan színben feltüntetni, sem „instrumentalizálni”, eszközként felhasználni nem szabad, mert ez a társadalom megosztottságához vezet, a megosztottság pedig az erőszak előszobája lehet sok esetben. Szerinte a politikai közép útját kell járni, egyforma keménységgel és zéró toleranciával kell fellépni a szélsőjobboldali terrorizmus ellen és a bevándorlók által elkövetett bűncselekményekkel szemben. Kiemelte, hogy Németországban jelentősen csökkent a bűnözés, de a lakosság biztonságérzete romlott. Ehhez járultak hozzá az utóbbi hetek nagy feltűnést keltő súlyos bűncselekményei, köztük a frankfurti főpályaudvaron elkövetett „hidegvérű gyilkosság”.

A miniszter a biztonsági szervek vezetőivel folytatott megbeszélése után tartott tájékoztatón elmondta, javítani kell a pályaudvarok biztonságán, a többi között nagyobb rendőri jelenlétre és több biztonsági kamerára van szükség. A teendőkről rövidesen megkezdik az egyeztetéseket a Deutsche Bahn vasúttársasággal, a szövetségi közlekedési minisztérium bevonásával. Horst Seehofer rámutatott, hogy Németországban mintegy 5600 pályaudvar és vasútállomás működik. A feladat így igen összetett. Költséges is, de a pénz nem lehet akadály, amikor az állampolgárok biztonságáról van szó – emelte ki a bajor Keresztényszociális Unió politikusa. Kérdésre válaszolva elmondta: a jelentős beruházási költségek ellenére azt is mérlegelik majd, hogy Nagy-Britanniából ismert mintára a peront a vágányoktól elzáró, automatikus tolóajtókkal felszerelt falakat telepítenek a pályaudvarokon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1129
szavazógép
2019-07-31: Belföld - :

Kukoricaszedésre toboroz a miniszter

Az Európai Bizottság (EB) illetékes szakemberei ismét megrótták Romániát, mert szerintük a mezőgazdasági minisztérium meghamisította a 2017-es és 2018-as kukoricatermésre vonatkozó adatokat.
2019-07-31: Világfigyelő - :

Amerikai dicséret a magyar családpolitikának

A magyar kormány családtámogatási intézkedéseit és a kabinet családok iránti elkötelezettségét méltatta az amerikai Fox News hírtelevízió konzervatív kommentátora, Tucker Carlson a hétfő esti fő műsoridőben sugárzott műsorában. A kommentátor kijelentette: ennek a politikának minden eleme jó, segíti a családokat abban, hogy megszülessenek a gyerekek, akiket a szülők szeretnének.