Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Diákhitel erdélyieknek is

2019. augusztus 1., csütörtök, Belföld

A határon túli magyarok is igénybe vehetik a szabad felhasználású Diákhitel 1-et – közölte a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója. Magyar Péter szerint több mint húszezer magyar diák tanul erdélyi egyetemeken, viszont csak pár tucat veszi igénybe a hitelt.

Az igényléshez magyarra fordított, hallgatói jogviszonyt igazoló okirat és magyar bankszámla szükséges. Kiemelte: a cél az, hogy Magyarországon és az egész Kárpát-medencében ne legyen olyan fiatal, aki azért nem tud felsőoktatási tanulmányokat folytatni, mert a családi vagy egyéb körülmények nem teszik ezt lehetővé. Az 1,99 százalékos kamatú Diákhitel 1 keretében havi maximum 70 ezer forintot lehet igényelni, egy félévben legfeljebb öt hónapra. A képzési díjakra felvehető Diákhitel 2 kamatmentes, ezzel az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók húsz százaléka él. Mindkét hitel igényléséhez érvényes hallgatói jogviszony szükséges, vissza­fizetését a diploma megszerzése után négy hónappal kell elkezdeni, de a hitelek bármikor ingyenesen előtörleszthetők. Magyar Péter kitért arra is, a nyelvtanulási hitelt október 1-jétől lehet igénybe venni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1087
szavazógép
2019-08-01: Közélet - Iochom István:

Erőgépet vásároltak Kézdialmásban

A kézdialmási önkormányzat sikeresen pályázott az esztelneki székhelyű Angustia Fejlesztési Egyesületnél egy többfunkciós erőgép vásárlására.
2019-08-01: Világfigyelő - :

Függetlenségi népszavazást akarnak a katolikusok (Észak-Írországban nyugtatja a kedélyeket a brit miniszterelnök)

A brit európai uniós tagság megszűnéséről (Brexit) és a felekezetközi önkormányzatiság helyreállításáról folytatott tárgyalásokat tegnap az új brit kormányfő Észak-Írországban. Boris Johnson az öt legjelentősebb párt vezetőjét hívta találkozóra.