Augusztus 16. is szabadnap

2019. augusztus 1., csütörtök, Belföld

Hosszú hétvégéjük lesz a közalkalmazottaknak Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából, miután a kormány pihenőnappal kötötte össze az augusztus 15-i munkaszüneti napot az azt követő hétvégével.

A kabinet tegnapi ülésén határozott arról, hogy augusztus 16-án szabadnapot kapnak a közintézmények alkalmazottai, amelyet augusztus 31-éig túlórázással kell ledolgozniuk. A kormányhatározat nem érvényes a megszakítás nélküli tevékenységeket biztosító közalkalmazottak munkarendjére, valamint azokra a bírákra és ügyészekre, akiknek augusztus 16-ára kitűzött tárgyalásuk van. A Mária mennybevételeként ismert vallási ünnep 2008 óta hivatalos munkaszüneti nap.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1535
szavazógép
2019-08-01: Belföld - :

Lehet, hogy mégsem halt meg? (Caracali gyilkosság)

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) nem rendelkezik minden kétséget kizáró bizonyítékkal arról, hogy nincs már életben a Caracalban múlt héten eltűnt, a gyanú szerint nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett 15 éves lány – közölte tegnap Felix Bănilă, a DIICOT főügyésze, miután több álhír is megjelent a sajtóban az ügyről. Tegnap Mihai Fifor megbízott belügyminiszter, majd a kormányfő is hangot adott az ügy iránti elkötelezettségének, utóbbi bejelentette: hadat üzennek a bűnözésnek, és felelősségre vonnak mindenkit, aki nem megfelelően végezte munkáját.
2019-08-01: Belföld - :

Halasztanák az iskolakezdést

Viorica Dăncilă miniszterelnök a tegnapi kormányülésen arra kérte a tanügyminisztert: halassza el a tanévkezdést szeptember 16-ára.