Korszerűsítik a vasúti átjárókat

2019. augusztus 1., csütörtök, Belföld

A közúti biztonságot növelő beruházási projektet hagyott jóvá a kormány tegnapi ülésén – jelentette be Viorica Dăncilă kormányfő.

  • Fotó: timponline.ro
    Fotó: timponline.ro

Olyan beruházási programról van szó, melynek értéke megközelítőleg 35 millió lej, kifutási ideje két év, mely során mind a 246, országúton levő vasúti átjárót korszerűsítik a balesetek megelőzése érdekében. A fejlesztéseket részben vissza nem térítendő alapokból, részben az államkasszá­ból finanszírozzák, mondta el Dăncilă a kormányülés elején. A kormányfő szerint ugyanakkor jóváhagyták Zilah körgyűrűjének a megépítését célzó projekt műszaki-gazdasági mutatóit is. A beruházás értéke 240 millió lej, amit európai alapokból és az állami büdzséből finanszíroznak majd, mutatott rá a miniszterelnök.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1744
szavazógép
2019-08-01: Belföld - :

Halasztanák az iskolakezdést

Viorica Dăncilă miniszterelnök a tegnapi kormányülésen arra kérte a tanügyminisztert: halassza el a tanévkezdést szeptember 16-ára.
2019-08-01: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Újabb szigorú intézkedések (Visszaszorítanák a sertéspestist)

Újabb, azonnali intézkedések bevezetéséről döntött szerdai rendkívüli ülésén a megyei betegségmegelőzési bizottság, a sertéspestis terjedésének megfékezése érdekében naponta ellenőrzik majd a fő- és mellékutakon az élő állatokat szállító járműveket, sertéstelepeken is vizsgálódnak, illetve csökkentik a vaddisznóállományt is.